Krásné branky rozhodly o vítězství

Po povedených trefách Necida a Květa slaví Bohemka tři body.

Krásné branky rozhodly o vítězství

Proti Brnu nastoupila Bohemka v obraně s Krchem, v záloze s Vodhánělem a na hrotu útoku operoval Necid. V úvodní desetiminutovce se hned prosadili Klokani. Lahůdkovým pasem Hronek našel Necida, jenž se nemýlil a suverénní střelou pod břevno zařídil rychlé vedení.

Bohemians - Brno
Bohemians - Brno
Náskok Klokanů svítil na ukazateli skóre bohužel jen čtvrt hodiny. Po akci Brna totiž sebral odražený míč na hranici velkého vápna volný Růsek, jehož rána levačkou skončila přímo v šibenici branky Klokanů a bylo srovnáno.

Vzápětí se brněnský střelec dostal do zakončení znovu, avšak obrana Klokanů pokus zablokovala. Akce pokračovala a do šestnáctky se s míčem přihnal Štepanovský a tvrdě vypálil, ovšem Le Giang si bližší tyč pohlídal a vyrazil střelu na rohový kop. Za hosty o malou chvíli později střílel i Sedlák, ale mimo branku Bohemky.

Když už se zdálo, že remízové skóre vydrží do poločasového hvizdu, tak napřáhl ze střední vzdálenosti Květ a střelou k pravé tyči vrátil vedení na stranu Klokanů. Ti za doprovodu padajících sněhových vloček odcházeli do kabin spokojenější.

Bohemians - Brno
Bohemians - Brno
Po pauze hosté hledali cestu do výhodné pozice pro zakončení, avšak Klokani si svůj náskok pečlivě střežili. Měli také zajímavou možnost k navýšení náskoku. Po faulu na Necida byl odpískán přímý kop, a to jen kousek za hranicí šestnáctky. Exekutor Jindřišek ale trefil zeď. Poté se na levé straně krásně uvolnil střídající Puškáč, ovšem přihrávku zablokoval obránce Brna.

Nakonec ale byla k vidění šance na srovnání stavu. Po standardní situaci se míč odrazil k Sedlákovi, jenže jeho ránu lapil Le Giang. Pojistit výhru třetí brankou mohl Puškáč, ale v samostatném úniku skončil jeho lob na břevně. Zelenobílí vedení uhájili a v domácím prostředí Brno porazili.