Nedělní odpoledne ve znamení duelu proti Hanákům

Na závěr týdne je před Klokany další domácí utkání.

Nedělní odpoledne ve znamení duelu proti Hanákům

Po dvou výhrách se Klokani v dobrém psychickém rozpoložení vrhli do dalších, ač mrazivých, tréninků. V neděli zakončí pětici zápasů v hlavním městě během pouhého měsíce. Zatím z nich vytěžili sedm bodů a odpoutali se od týmů ze spodku tabulky. Současně se dotáhli i na celky z jejího středu. Ve svém postupu budou chtít svěřenci kouče Luďka Klusáčka pokračovat i nadále. Proti nim se postaví Sigma Olomouc, která se po výborném vstupu do sezony propadla a momentálně je na deváté pozici. Důvodem je zejména pět remíz po sobě a celkem sedmizápasová série bez vítězství. Nadějně se vyvíjel i poslední zápas se Spartou, ovšem Hanáci dvoubrankový náskok neudrželi a nakonec prohráli (2:3). Chuť si spravili alespoň v rámci utkání třetího kola MOL Cupu, když porazili třetiligové Domažlice (3:1) a postoupili v tuzemském poháru do osmifinále.

Od podzimního zářijového vzájemného duelu na Hané se událo v týmu Olomouce několik personálních změn. Obránce Václav Jemelka zamířil za vysněným angažmá do zahraničí, konkrétně do belgického Oud-Heverlee Leuven. Záložník Šimon Falta si svými kvalitními výkony vysloužil přestup do Plzně. Z hostování v Opavě se vrátil Jiří Texl a obratem byl zapůjčen Brnu.

Bohemians - Sigma Olomouc 3:2 (0:1)
Bohemians - Sigma Olomouc 3:2 (0:1)
Hanáci byli na přestupovém trhu aktivní v tomto týdnu. Ze Zlína získali mladého Patrika Slaměnu. Útočník Jaroslav Mihalík poté přišel na hostování z polského KS Cracovia.

Dobrou náladu v táboře Bohemians po dvou výhrách potvrdil i Erich Brabec: "Krom té zimy se trénovalo skvěle (smích). Počasí se projevilo samozřejmě u všech týmů. Když se vyhraje, tak je poté únava daleko menší. Veškerá práce je poté také daleko snazší."

Olomouc kvůli karetním trestům nebude moci počítat s obráncem Romanem Hubníkem a záložníkem Gonzálezem. Otazník visí i nad startem dynamického Davida Housky: "Ještě se uvidí, zda nepřijede Olomouc i s Houskou. Tam bych to ještě nechal s otazníkem, protože ztratili kreativního Gonzáleze, který je u obrovské většiny nebezpečných věcí Sigmy v ofenzivě. Pokud by nehrál ani Houska, tak by byli hodně limitovaní. Co se týče Romana Hubníka, tak na svůj věk je stále abnormálně rychlým středním obráncem. Hasil i spoustu požárů, které před brankou Hanáků vznikaly."

Klokani se drží svého jasného plánu: "Chceme návazat na některé momenty ze zápasů s Brnem a na Spartě. Přizpůsobíme se samozřejmě i hrací ploše. Rozhodovat bude i momentální forma na hřišti a individuální schopnosti hráčů. Kluci jdou v poslední době hodně nahoru."

Bohemians - Sigma Olomouc 3:2 (0:1)
Bohemians - Sigma Olomouc 3:2 (0:1)
Utkání se Sigmou Olomouc vyhlíží i hráčská kabina, za níž promluvil útočník Tomáš Necid: "Budeme chtít samozřejmě znovu zvítězit. Abychom takového cíle dosáhli, tak musíme předvést ještě lepší výkon, než ten v utkání s Brnem. Dále pak věřit v naše síly, bojovat, běhat a hrát dobrý fotbal."

Utkání s Olomoucí se hraje v neděli, pro Klokany, na svatého Josefa Jindřiška od 14 hodin. Právě v den utkání oslaví kapitán Klokanů kulaté čtyřicáté narozeniny. Sledovat ho můžete díky streamingovému přenosu na O2 TV Fotbal. Hlavním sudím bude Pavel Julínek a jeho asistenty Adam Horák s Vítem Melicharem. Přítomni budou také videorozhodčí. Zpravodajský servis naleznete na našich oficiálních profilech sociálních sítí. Čekání na utkání si v neděli můžete krátit krátkým kvízem, který bude k dispozici v Instastories.