Vondra: Remíza je zaslouženým výsledkem

Obránce Jan Vondra okomentoval zápas s Hanáky.

Vondra: Remíza je zaslouženým výsledkem

Remízu s Olomoucí hodnotí univerzál Jan Vondra. Jeho pohled na utkání i vstup do jarní části soutěže si přečtěte v rozhovoru.

Zápas s Olomoucí skončil bezbrankovou remízou. Směrem do defenzivy jde o dobrý výsledek?
Odehráli jsme těžké utkání na složitém terénu. Myslím, že oba týmy tentokrát vsadily na jednodušší herní styl. Navíc na každé straně se hrálo na tři stopery, takže šlo spíš o válku, než fotbal. Dle mého názoru jsme se s tím vypořádali celkem dobře. Šancí sice bylo pomálu a je nutné přiznat, že remíza je zasloužená.

V prvním poločase jsi několikrát rozjel nadějnou útočnou akci...
Narozdíl od předchozích zápasů jsem teď hrál znovu halfbeka v tříobráncovém systému. Z té pozice si hráč více dovolí do ofenzivy a vysune se. Z toho i některé situace pramenily. Je škoda, že jsme některé nevyřešili i lépe, protože příležitostí okolo šestnáctky jsme měli.

První poločas nabídl několik zajímavých situací. Proč se ve druhé půli hra zklidnila?
Myslím, že během poločasové pauzy se v obou kabinách mluvilo o tom, že druhá půle bude pokračováním války. Vědělo se, že hra bude o soubojích, odražených míčích. Takže oba týmy se soustředily na to, aby soupeř ani jednou neskóroval, protože by bylo velmi složité nepříznivý stav otáčet. Chtěli jsme se prosadit, abychom definitivně dotáhli náš posun do středu tabulky. Velké šance byly k vidění před oběma brankami, takže bod musíme brát.

Po střetu s Ondřejem Zmrzlým musel ze hry odstoupit Lukáš Hůlka. Změnilo se něco po střídání?
Přišel jen stoper za stopera. Doufám, že Lukáš bude v pořádku, protože ten střet vůbec nevypadal dobře.

Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
Do jaké míry jsme se snažili o kombinační rozehrávku odzadu?
Nehráli jsme na jaře první zápas, takže víme, co si můžeme dovolit a do jakých složitějších věcí se v zápase můžeme pouštět. K tomu samozřejmě patří i rozehrávka ze zadní řad. Je potřeba hru podmínkám přizpůsobit, což jsme si také řekli a hráli jednoduše.

Z šesti jarních zápasů jsme získali devět bodů a třikrát udrželi čisté konto. Jedná se o dobrý začátek jara?
Myslím, že se nám vstup vydařil celkem dobře. Není to špatné. Dostali jsme se více do středu tabulky, s čímž jsme šli do druhé poloviny sezony. Jsou tu ale dva domácí zápasy, které nás mrzí. Zejména porážka se Slováckem (1:3). Dá se asi označit za největší kaňku. Nyní je potřeba opakovat kvalitní výkony a být produktivní.