Krch: Plzeň byla produktivnější

Obránce Daniel Krch hodnotí nedělní zápas na západě Čech.

Krch: Plzeň byla produktivnější

Porážku v Plzni komentuje obránce Daniel Krch. Pohled na inkasované branky, pokutový kop Klokanů i na celé utkání najdete v rozhovoru.

Dařilo se plnit stanovený plán do utkání?
Snažili jsme se hrát od začátku aktivně a chtěli jsme domácí napadat vysoko. Zkrátka se prezentovat podobným výkonem, který jsme předvedli na Spartě. Naším záměrem bylo také využít držení míče k tomu, abychom si vytvořili nějaké šance. Bohužel jsme měli před brankou Plzně jen pár závarů a celkově jsme si v první půli šanci nevytvořili. Poločas nakonec skončil smolnou situací, z níž jsme inkasovali.

Zkraje druhé půle jsme kopali pokutový kop po zásahu videorozhodčího. Byl sis jistý z tvé pozice, že zákrok byl už v šestnáctce?
Lehce jsem doufal, že k faulu došlo už uvnitř velkého vápna. Zdálo se mi, že to bylo na rozhraní, i když spíše uvnitř. Dokud ale takové situace nejsou potvrzené, tak člověk nikdy neví. Byl jsem rád, že bylo rozhodnuto takto. Nakonec jsme šanci nevyužili.

Jak jsi vnímal situaci, když byla penalta odpískána. Dal by se srovnat stav a téměř celý druhý poločas byl před námi...
Samozřejmě by nám pomohlo, kdybychom pokutový kop proměnili. Jenže se nám při jejich zahrávání teď nedaří. Na jaře jsme vlastně kopali tři penalty a všechny jsme neproměnili. Čísla nemáme dobrá. Každý děláme chyby, takže je složité to někomu vyčítat. Kluci jsou zase odvážní v tom, že si míč vezmou a jdou kopat. Ve fotbale se stávají i takové věci. Musíme jít naproti tomu, aby se nám to nestávalo a penalta pro nás byla větší výhodou. Teď nám góly z pokutových kopů bohužel nepadají.

Plzeň - Bohemians 3:1 (1:0)
Plzeň - Bohemians 3:1 (1:0)
I po třetím inkasovaném gólu jsme měli celkem dost šancí...
Byli jsme v lehkém útlumu na začátku druhé půle, ovšem i během něj jsme nepustili Plzeň do šance. Sice Viktoria hrála na naší obranné polovině, ale k ničemu se nedostala. Nakonec první takový náznak skončil druhou smolnou brankou. A vlastně hned vzápětí kopala Plzeň penaltu. Následně proběhlo několik střídání a změna rozestavení. Pořád jsme se snažili hrát a vytvářeli si i příležitosti. Nedařilo se nám je proměňovat. Naopak domácí byli produktivnější.

Rozhodily vás psychicky tři inkasované branky?
Musím vyzdvihnout na druhou stranu i Plzeň, že nás do těch složitých situací dostala. Chyby jsme udělali. Určitě ale nevypadá dobře, když obdržíme tři branky. Do dalších zápasů máme na čem zapracovat. Předtím jsme ve čtyřech utkáních inkasovali jednou. Teď v jednom hned třikrát. Už bychom rádi udělali krok do středu tabulky, abychom se oddělili od spodních týmů a mohli dotahovat týmy z klidnějších pater tabulky.