V sobotu hrají Klokani znovu v Ďolíčku

Do Vršovic přijede soupeř z jihu Čech.

V sobotu hrají Klokani znovu v Ďolíčku

Navzdory ostatním sportovním soutěžím ta fotbalová stále běží, a tak se i Klokani můžou směle chystat na další utkání jarní části soutěže. K němu nastoupí na domácím stadionu proti Českým Budějovicím. Tým z jihu Čech se v novém roce rozjel a v šesti zápasech čtyřikrát zvítězil. Remizoval jen na půdě Liberce (0:0) a v nevídané formě hrající Slovácko (0:0). Poměrně nečekanou kaňkou je až poslední zápas Dynama. V něm totiž doma prohrálo s Opavou, navíc gólem v úplném závěru utkání (0:1).

Ačkoliv byla zimní pauza velmi krátká, tak se trenéru Davidu Horejšovi kádr proměnil. Po hostování se zpět do Plzně vrátili Pavel Šulc s Lukášem Matějkou. Nizozemský forvard Mick van Buren zamířil zpět do Slavie.

Bohemians - České Budějovice 3:2 (2:0)
Bohemians - České Budějovice 3:2 (2:0)
Po výpadku ofenzivních hráčů posílil tým Marko Alvir, jenž hostuje z Plzně. A jako volného hráče klub získal Dameho Diopa. Z B týmu plzeňské Viktorie ještě přestoupil Jonáš Vais.

Pohled na situaci Dynama poskytl i Erich Brabec: "Samozřejmě mě porážka překvapila. Ten zápas byl ale velmi vyrovnaný a o výsledku rozhodla jedna dohraná standardní situace. Nemyslím si, že by je jeden zápas měl ovlivnit v dalším průběhu soutěže. Jsou dlouho pohromadě a v kádru disponují zkušenými hráči. I trenér u týmu už působí dlouho. Musíme předvést kvalitní a aktivní výkon, abychom byli úspěšní a znovu v Ďolíčku začali vítězit."

Ani odchody některých hráčů nevyústily v propad tabulkou, ba právě naopak: "Letošní sezona Dynama je téměř stejná, jako ta předchozí. I po postupu se jim začátek nevydařil, ale postupně si začali věřit, šli nahoru a výsledky se poté dostavily. Stejně se vyvíjel v podání Budějovic i aktuální ligový ročník. A tím, jak narostlo hráčům sebevědomí, tak se dařilo i celému týmu. Neovlivnil je fakt, že se někteří hráči vrátili do Slavie a Plzně."

S pohledem na soupeře se připojil i obránce Daniel Krch: "Těžko říct, zda mě výhra Opavy v Budějovicích překvapila. Všichni víme, že Opava sice má málo bodů, jenže každé její utkání je vyrovnané. Jsou nepříjemní. Sami jsme s nimi doma remizovali a víme, že fotbal hrát umějí. Překvapením ale je, že vyhráli právě v Budějovicích, které se v posledních zápasech dostaly do dobré formy. V sobotu nás čeká těžký soupeř, jenž na jaře inkasoval pouze dvakrát. My ovšem doma musíme jednoznačně vyhrát."

Bohemians - České Budějovice 3:2 (2:0)
Bohemians - České Budějovice 3:2 (2:0)
Bohemians hrají s Českými Budějovicemi v sobotu od 16 hodin v Ďolíčku. Zápas lze sledovat na O2 TV Fotbal. Hlavním rozhodčím bude Petr Hocek a k dispozici mu budou asistenti Jan Paták s Jakubem Hrabovským. Přítomni budou také videorozhodčí. O nejdůležitějších momentech utkání budeme informovat na sociálních sítích.

Vzhledem k intervenci Policie ČR doporučujeme fanouškům, aby v sobotu nechodili ke stadionu a vyhnuli se nepříjemným konfliktům s orgánem České republiky. Více informací naleznete kliknutím na tento odkaz.