Téměř po roce znovu do Zlína

Bohemians se k dalšímu utkání vydají na Moravu.

Téměř po roce znovu do Zlína

Nejvyšší tuzemská fotbalová soutěž pomalu spěje k dohrání své druhé třetiny. K tomu schází odehrát, nadcházející, ligové kolo s číslovkou dvaadvacet. Jeho los zavede Bohemians do Zlína. Jako zajímavost k utkání se pojí fakt, že bez jednoho dne tomu bude přesně rok, kdy se Klokani naposledy představili na tamní Letné. Současně šlo o poslední utkání bez jakýchkoliv omezení kvůli koronavirové pandemii a před přerušením soutěže. Aktuálně Zlín nakonec Zelenobílé v tabulce předstihl, když dohrál svá odložená utkání. Díky výhrám nad Mladou Boleslaví a Olomoucí dohnal ztrátu a do sobotního vzájemného zápasu půjde s jednobodovým náskokem. Na úspěch přitom čekal od konce listopadu loňského roku, kdy zvítězil v Karviné.

Zlín - Bohemians 2:3 (1:2)
Zlín - Bohemians 2:3 (1:2)
V zimě posílil tým defenzivní univerzál Dominik Janošek, jenž hostuje z plzeňské Viktorie. Do ofenzivy přišel Roman Potočný, který byl zapůjčen z Ostravy.

Zlín zaznamenal jediný odchod, když mladý Patrik Slaměna přestoupil do Olomouce.

Asistent trenéra Erich Brabec zavzpomínal na poslední utkání ve Zlíně: "Bylo by skvělé, kdyby se nám podařilo uhrát stejný výsledek. Tehdy jsme tím zápasem odstartovali jarní jízdu a něco podobného bychom potřebovali i nyní. Zlín je teď samozřejmě trochu jiný, než byl před rokem. Rozhodně nás čeká hodně těžký soupeř, který navíc dvakrát po sobě vyhrál."

Ševci právě minulou středu v dohrávaném utkání s Mladou Boleslaví ukončili dlouhé čekání na výhru: "Pokud se povede vyhrát dvakrát po sobě, tak se tým posouvá tabulkou vzhůru a tlak najednou odpadne. Nám také pomohlo, když jsme vyhráli dvě utkání v řadě. Ocitli jsme se relativně v klidnějších vodách, ovšem situace stále není dobrá. Myslím si, že jsme natolik silní, abychom měli více bodů a v tabulce se pohybovali jinde."

Jednou z hlavních postav Ševců je útočník Tomáš Poznar: "Podle mě je hodně kvalitním útočníkem. Pokud by proti nám nehrál, tak na jeho pozici by asi nastoupil Jawo. Když se ještě vrátím k Poznarovi, tak je kapitánem týmu a hlavně dává góly. Dlouhodobě je ve hře Zlína cítit. Možná ale potřebuje hrát právě za něj, protože jakmile odešel jinam, tak se mu příliš nedařilo. Určitě by jeho absence v utkání znamenala pro Zlín oslabení."

Do kádru trenéra Bohumila Pánika v zimní pauze přišel Roman Potočný: "On je takový živelný hajzlík, kterého by ale chtěl mít v kádru každý trenér. K těm bych asi patřil i já, kdyby plnil dané úkoly. Má výbornou levou nohu a dokáže hrát na více pozicích. Z hlediska naší defenzivy půjde o nepříjemného hráče, protože má chuť. Věřím tomu, že ten hráč, který na něj nastoupí, ho ubrání."

Zlín - Bohemians 2:3 (1:2)
Zlín - Bohemians 2:3 (1:2)
Nad aktuální situací Klokanů se zamyslel také obránce Lukáš Hůlka: "Doufám, že si do utkání ve Zlíně přeneseme sebevědomí a herní kvalitu. Zkrátka věci, jimiž jsme se v posledních zápasech prezentovali. I když utkání v Plzni bylo trochu vyjímkou a část první půle proti Budějovicím se nám také nepovedla. Nicméně naše poslední výsledky jsou spíše dobré. Nezískali jsme sice plný počet bodů, ale zvládli jsme vyhrávat, nebo alespoň remizovat. Bude určitě potřeba jít do utkání se sebevědomím. Soupeře si nastudujeme a vyjasníme si některé věci v naší hře. Zlín respektujeme, avšak věříme ve vlastní síly, kvalitu a také v to, že máme schopnosti k tomu, abychom byli v tabulce na lepších pozicích. Musíme si ale za takovým vzestupem jít!"

Bohemka se představí v dalším ligovém utkání na hřišti Zlína v sobotu od 16 hodin. Utkání bude možné sledovat na O2 TV Fotbal. Hlavním rozhodčím bude Tomáš Klíma, který shodou okolností byl hlavním sudím i v utkání hraném před necelým rokem ve Zlíně. Tentokrát mu budou asistovat Petrové Blažej s Antoníčkem. Na zápas dohlédnou také videorozhodčí. Důležité momenty zápasu naleznete na našich profilech sociálních sítí.