Stopku v poháru vystavila Olomouc

Po dvou gólech Housky postupují do čtvrtfinále Hanáci.

Stopku v poháru vystavila Olomouc

Do osmifinálového souboje s Olomoucí vyrukovala Bohemka v brance s Bačkovským. Ve středu obrany nastoupil Krch po boku Köstla a před nimi operoval Jindřišek. Od začátku vyběhl na levém kraji záložní řady Keita a na hrotu útoku Necid.

Úvod duelu lépe sedl hostům z Hané, kteří se tlačili dopředu. Defenziva Bohemians ale zvládla centrované míče odvracet. Zelenobílí zahrozili po patnácti minutách. Keitův centr byl odvrácen jen na hranici velkého vápna, kde si balon našel Vondra. Vypálil tvrdě, jenže do střely vložil hlavu Hubník a srazil ji na rohový kop. Po něm hlavičkoval Köstl, ale balon sebral Mandous.

Rázem udeřilo na druhé straně. Látal si zpracoval míč a centr mladého obránce odvrátili Klokani za velké vápno. V prostoru ovšem číhal Houska, který si míč zpracoval, připravil do palebné pozice a levačkou orazítkoval spodní část břevna, od níž putoval balon za brankovou čáru a Olomouc vedla. S jednobrankovým náskokem odešla také do kabin.

Zkraje druhé půle bohužel dostaly plány Klokanů trhlinu. Centr z pravé strany zakončil na zadní tyči Hála jen do břevna, ale Houska si míč našel, hlavou ho dopravil do sítě, čímž navýšil náskok Hanáků.

Vzápětí pálil z dálky González, avšak Bačkovský předvedl výborný zákrok a ránu vyrazil. Brankář Klokanů se ukázal v dobrém světle i deset minut před koncem, když zneškodnil i nebezpečnou střelu střídajícího Mihalíka.

Bohemians - Olomouc
Bohemians - Olomouc
V závěru z úhlu pálil Puškáč, ale branku přestřelil. Ještě větší šanci měli Bohemians vzápětí. Bartek vedl rychlý útok a předložil míč nabíhajícímu Květovi, jehož první střelu Mandous vyrazil a fantasticky zneškodnil i následnou dorážku záložníka Bohemians. Z výhry a postupu do čtvrtfinále MOL Cupu se tedy raduje Olomouc.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Jsem zklamaný z výsledku, ale především z výkonu. Olomouc byla jasně lepší. Krom posledních deseti minut na konci první půle jsme v ofenzivě příliš nebezpeční nebyli. Olomouc nás přehrávala a působila jistěji."