Marodka Bohemians

Shrnuli jsme pro vás aktuální zdravotní stav kádru.

Marodka Bohemians

Bývá zvykem, že po zveřejnění zápasové sestavy se to nejen na sociálních sítích hemží různými spekulacemi a zprávami od nejmenovaných zdrojů. Rozhodli jsme se tedy, že pro vás jednou za čas shrneme aktuální stav marodky našeho A týmu. Jako fanoušci tak budete mít přehled o vývoji situace u dlouhodobých absencí i momentálních zdravotních komplikacích jednotlivých hráčů Bohemians.

Lukáš Pokorný
Při pohárovém utkání MOL Cupu v Táboře utrpěl vážné poranění kolene a musel podstoupit operaci jak zkříženého, tak postranního vazu. U postranního vazu muselo následně dojít i k reoperaci. Jak jsme informovali už před časem, sezona pro Lukáše bohužel skončila. Jako kmenový hráč Slavie je v péči lékařského týmu SKS.

Roman Valeš
Brankář Bohemians si přivodil také zranění v oblasti kolene a to při tréninku. Stejně jako Lukáš Pokorný i Roman Valeš podstoupil operaci. V současné chvíli trénuje individuálně s kondičním trenérem i fyzioterapeuty a postupně přidává zátěž. Do zápasového stavu by se měl dostat se startem sezony 2021/2022.

Michael Ugwu
Před několika dny si při tréninku zlomil holenní kost a také pro něj sezona skončila. Vzhledem k povaze zlomeniny nebyl nutný operační zákrok a léčba tak proběhne konzervativním způsobem. Na dobu léčby to však nebude mít zásadní vliv.

Vojtěch Novák
Nastoupil v sobotním utkání ve Zlíně v základní sestavě. Utkání pro něj bohužel skončilo po několika minutách pro zranění v oblasti kotníku. Vzhledem k stále probíhajícím zdravotním vyšetřením nelze zatím dobu jeho absence blíže určit.

Kamil Vacek
Záložník si v tréninku přivodil zranění v koleni a podstoupil punkci kolene. Podle odhadů by měl Klokanům chybět dva až tři týdny. Připraven by tak měl být po reprezentační přestávce na začátku dubna.

Lukáš Hůlka

Ukázalo se, že zásah míčem do hlavy při utkání ve Zlíně způsobil Lukášovi prasknutí ušního bubínku. Vzhledem k povaze zranění a jeho čerstvosti lze jen těžko odhadnout dobu absence. Stoper tak může trenérům chybět několik dnů i týdnů.