Statistické ohlédnutí za zápasem s Olomoucí

Přinášíme krátký přehled pohárového klání.

Statistické ohlédnutí za zápasem s Olomoucí

Klokanům se bohužel nevydařilo osmifinálové klání se Sigmou Olomouc. Statistiky ukazují ještě jiný pohled na pohárový zápas.

Bohemians v konečném součtu mnohem více drželi míč, a to 57% času. Pokud se zaměříme jen na druhý poločas, tak v něm měli Klokani balon 61% času. V soubojích ani jeden tým nepředčil svého soka. Zelenobílým se více dařilo ve vzduchu, ale Olomouci zase na zemi. Hosté současně i více napadali a z 35 případů získali míč jednadvacetkrát. Klokani si sice připsali více přihrávek, ale Sigma byla efektivnější a přímočařejší. Důkazem je nejen počet střel, ale i klíčových přihrávek, díky nimž hosté častěji ohrožovali branku Bačkovského.

Individuálně si při napadání vedli nejlépe Jan Vondra s Josefem Jindřiškem, kteří byli úspěšní třikrát. Mladý gólman Hugo Jan Bačkovský si připsal celkem devatenáct přesných výkopů na vzdálenost přesahující 40 metrů. Roman Květ a David Bartek čtyřikrát prošli při vedení míče přes protihráče. Obránce Daniel Köstl zvítězil v jedenácti soubojích.