Dalším sokem v ligovém boji je Karviná

V neděli odpoledne se Bohemians představí v Ďolíčku.

Dalším sokem v ligovém boji je Karviná

Druhá neděle v měsíci a ligové domácí utkání Bohemians. Takový příběh už nastal v únoru a přesně po měsíci se bude opakovat. Tentokrát do Ďolíčku přijede Karviná, tedy soupeř po stránce lokality nejvzdálenější v lize, ale tabulkově úplně nejbližší. Je tedy jasné, že v neděli nepůjde o ledajaké ligové klání. V nabídce je významný postup do klidnějších míst tabulky. Klokani ze třinácté pozice ztrácí na dvanáctou Karvinou pouhý bod. Slezané se zatím na těchto pozicích drží konstantně, i když podzim byl rozhodně povedenější, než je zatím jarní část. Svěřenci trenéra Juraje Jarábka ho zakončili na desáté pozici, ale v jeho průběhu se dostali jednou i na šesté a sedmé místo. V novém roce startovali z desáté pozice, z níž se po porážce v Mladé Boleslavi (0:2) a domácí remíze s Brnem (1:1) propadli na současnou dvanáctou pozici.

Přes krátkou zimní pauzu se kádr Karviné proměnil. Do Ostravy odešel krajní obránce Gigli Ndefe. Útočník Dávid Guba se stal volným hráčem a nakonec ho získala slovenská Senica. Na Slovensku pokračují v kariéře i další hráči. Filip Twardzik hájí barvy Trnavy a Petr Galuška je hráčem FK Pohronie. Záložník Marek Hanousek se v závěru přesunul do Polska, když přestoupil do týmu Widzew Lodž.

Bohemians - Karviná 0:0
Bohemians - Karviná 0:0
Naopak Slezany posílil řecký obránce Stelios Kokovas, jehož předchozím působištěm byla německá Bochum. Dále je novou akvizicí estonský záložník Vlasij Sinjavskij. Soupeř Klokanů lovil také v Brazílii. Z AA Ponte Preta přivedl Léa Pereiru. K triu cizinců přibyli dva hráči z české ligy. Róbert Mazáň opustil Mladou Boleslav a do Karviné přestoupil. Útočník Dominik Smékal hostuje z Opavy.

Podzimní utkání mělo pro Klokany pachuť v podobě nesprávně odpískané penalty, z níž rozhodl Qose o výhře Karviné. Asistent Erich Brabec se ovšem nechal slyšet, že nějakou zlobu již Bohemians necítí: "Už je to dávno pryč. Potřebujeme se hlavně rehabilitovat po utkání s Olomoucí. Tentokrát přijede Karviná, která je dobře organizovaná. Má ve svém středu zajímavé hráče, ovšem my v tomto utkání potřebujeme vyhrát."

Hrát se bude také o významný posun do středu tabulky: "Máme před sebou dvě utkání do reprezentační přestávky. Bylo by samozřejmě skvělé, kdybychom bodovali v obou a mohli se uklidnit. Doma jsme body ztráceli a utkání s Karvinou teď zvládnout potřebujeme."

V týmu Karviné proběhla řada změn: "Do týmu přišli jiní zajímaví hráči, kteří tam na podzim nebyli. Karviná je kvalitním týmem, má výborně zvládnutou organizaci hry. Pro nás je důležité, abychom podali daleko lepší výkon, než ten proti Olomouci."

K nedělnímu utkání nebudou k dispozici někteří hráči: "Kvůli stopce za čtyři žluté karty nemůže hrát Matěj Pulkrab. Zraněný je Vojta Novák. Teprve uvidíme, kteří hráči budou k dispozici. Podle toho se rozhodneme o nominaci, potažmo základní sestavě."

Bohemians - Karviná 0:0
Bohemians - Karviná 0:0
O důležitosti zápas promluvil také univerzálDavid Bartek: "Je před námi velmi důležitý zápas. Potřebujeme ho zvládnout, abychom se konečně dostali do klidného středu a mohli koukat v tabulce nahoru."

Utkání Bohemians s Karvinou se hraje v neděli od 14 hodin. Hlavním rozhodčím bude Zbyněk Proske. Jeho asistenty pak Radek Kotík se Zdeňkem Vaňkátem. U videa budou na zápas dohlížet Jiří Adam s Matějem Vlčkem. V přímém přenosu můžete utkání sledovat prostřednictvím streamingového přenosu na O2 TV Fotbal. Zásadní momenty poté naleznete na našich profilech sociálních sítí.

I nadále platí omezení v souvislosti s vládními opatřeními. Proto prosíme fanoušky, aby se nezdržovali v blízkosti stadionu.