Legenda v Ďolíčku pokračuje

Kapitán Josef Jindřišek dnes prodloužil smlouvu.

Legenda v Ďolíčku pokračuje

Když trenér Luděk Klusáček převzal poprvé Bohemians na jaře 2014, měl v kádru tehdy čerstvě třiatřicetiletého Josefa Jindřiška. Už v té době to byl jeden z nejzkušenějších. Veterán zelenobílé kabiny. V tomto věku velká řádka fotbalistů končí kariéru. Kdybyste trenérovi tehdy řekli, že za 7 let s Pepou bude prodlužovat smlouvu, asi by se hlasitě zasmál. No a dnes ten den nastal.

Trenér společně s vedením Bohemians vyhodnotili, že Josef Jindřišek bude pro Klokany platný i v příští sezoně a ve dvě hodiny odpoledne tak Pepa podepsal novou smlouvu. Stávající měla vypršet k 30. 6. 2021. Nová je platná o rok déle do 30. června 2022.

"Jsem rád, že o mě Bohemka projevila zájem na další rok," byla první reakce Josefa Jindřiška. "V příští sezoně se pokusím podávat tak dobré výkony, abychom i tu dnešní smlouvu prodloužili ještě o rok," nebojí se koukat rovnou o rok dopředu.

Josef Jindřišek prodloužil smlouvu.
Josef Jindřišek prodloužil smlouvu.
Pouhých 15 prvoligových startů dělí Jindřiška od osamostatnění se na čele v historické tabulce startů za Bohemians v nejvyšší soutěži. Dosavadním lídrem je s 294 starty legendární Zdeněk Prokeš. Jindřišek má aktuálně startů 280. Zeptali jsme se, zda i to byla pro Pepu motivace pokračovat: "Musím přiznat, že nad tím jsem nepřemýšlel. Tyhle statistiky moc nesleduji. Nikdo neví, jak dlouho tady budu hrát. Hlavně, aby mi drželo zdravíčko. Kde se to číslo zastaví, to se uvidí."

Pokud byste se pozastavili nad věkem 40 let, má kapitán Bohemians jasnou odpověď: "Nebudu říkat, že se cítím pořád stejně dobře, ale stále cítím, že mám sílu a pořád si myslím, že mám kvalitu na první ligu."

Fanoušci Bohemians považují Jindřiška za klubovou legendu. "Ne každý na takové oslovení dosáhne, ale já se za žádnou legendu nepovažuju. Za legendu se možná budu považovat tehdy, až skončím s fotbalem a ohlédnu se za svou kariérou," dodal skromně defenzivní hráč, který do Bohemians přišel po podzimní části sezony 2008/2009. První start za Bohemians si připsal ve vyprodaném Ďolíčku 8. března 2009, kdy Klokani porazili pražskou Duklu ve druhé lize 1:0. Na zápis posledního startu si musíme minimálně rok počkat.

Bohemka TV