Pulkrabův gól stačil jen na remízu

Klokani před reprezentační pauzou bodovali v Teplicích.

Pulkrabův gól stačil jen na remízu

Proti Teplicím vyběhli Klokani od začátku v brance s Bačkovským. Levý kraj obrany obsadil Bartek. Do dvoustého ligového zápasu nastoupil s kapitánskou páskou Martin Dostál.

Utkání začalo vyrovnaně a terén od samého úvodu ovlivňoval dění na hřišti. První vážnější zakončení si připsal domácí Kodad, který vypálil za hranicí velkého vápna, ale Bačkovský skákavou střelu zlikvidoval. Na druhé straně pálil po čtvrthodině hry dvakrát Bartek. Nejprve přestřelil branku Teplic. Ve druhém případě už byla jeho šance větší, ale míč letěl kousek vedle levé tyče domácí branky.

Teplice - Bohemians 1:1 (0:0)
Teplice - Bohemians 1:1 (0:0)
Hra se poté zklidnila a střeleckých pokusů ubylo. Před poločasovou pauzou ale bylo znovu živo. Nejdříve si na centr od střídačky Klokanů naskočil teplický Gabriel, jenže fantastický zákrok vytáhl Bačkovský a skokem k tyči vyrazil zakončení mladého obránce domácích na rohový kop. Ten rozehráli Žlutomodří nakrátko a následný centr odvrátili Bohemians za velké vápno, kde si našel prostor Kodad, ale skákavou střelu vyrazil Bačkovský.

Velkou příležitost měli také Klokani, neboť Puškáč přistrčil balon Hronkovi, který si ho přichystal na střelu, ovšem branku Čtvrtečky přestřelil. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Po přestávce vyběhl na hřiště Pulkrab a před brankou Teplic bylo živo. Po zisku míče na polovině hřiště vystřelili Klokani do rychlého protiútoku, na jehož konci byl právě Pulkrab, ale míč mu na skákavém terénu nesedl ideálně a branku Čtvrtečky přestřelil.

V další šanci byl vzápětí Puškáč, který zvládl ve složité pozici vypálit, avšak střelu nakonec ještě tečoval Knapík, díky čemuž balon skončil nad brankou a následoval rohový kop. A z něj už Zelenobílí udeřili. Lahůdkový centr střídajícího Vaníčka si na zadní tyči našel Pulkrab a přesnou razantní hlavičkou poslal Klokany do vedení.

Teplice - Bohemians 1:1 (0:0)
Teplice - Bohemians 1:1 (0:0)
Zelenobílí si hlídali náskok a domácí tým se nedostával ani k náznakům nějakých příležitostí. Až zčistajasna deset minut před koncem odcentroval Vukadinovič a teplický mladík Kodad hlavou srovnal stav zápasu.

Více se už v utkání nestalo a Klokani z Teplic odjeli se ziskem jednoho bodu.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Myslím si, že jsme zbytečně ztratili dva body. První půle byla oboustranně nevýrazná a každý tým měl jednu šanci. Lépe jsme vstoupili do druhé půle a ještě před gólem nevyužili některé brejky. Hra byla pod naší kontrolou. Pak jsme ovšem umožnili domácím skórovat z nákopu a nakonec se báli i o bod. Je to škoda. Takové zápasy rozhodují o tom, kde se budeme v tabulce pohybovat."