Osobní milníky hráčů Bohemians

Trojice Klokanů si v Teplicích připsala jubilejní starty.

Osobní milníky hráčů Bohemians

Bohemians hráli v neděli venkovní utkání v Teplicích, ve kterém se ujali vedení, ovšem pár minut před koncem o něj přišli a zápas tak skončil remízou 1:1. Trio hráčů základní sestavy trenéra Luďka Klusáčka si v tomto duelu vylepšilo své osobní statistiky.

Nejzajímavější posun zaznamenal David Bartek, který v minulém domácím utkání s Karvinou svým 260. prvoligovým startem vyrovnal v historických tabulkách legendárního Františka Jakubce. V Teplicích to byl pro Barťase 261. start v zelenobílém dresu v nejvyšší soutěži, čímž se osamostatnil na třetím místě celé historie našeho klubu. Druhý je také stále aktivní Josef Jindřišek (281 startů). Statistice vévodí další zelenobílá legenda Zdeněk Prokeš, který za Bohemku odkopal celkem 294 prvoligových zápasů.

Zápas v první lize s jubilejním číslem 200 pak zaznamenal s kapitánskou páskou hrající Martin Dostál. Pokud se podíváme na Dostyho starty podrobně, tak nejvíce jich je také v dresu Bohemians, přesně 119. Dalších 19 přidal předtím v Ostravě a 62 v pražské Slavii, jejímž je odchovancem. V sešívaném dresu také v lize debutoval pod trenérem Michalem Petroušem před 10 lety proti Brnu (25. února 2011 - 1:1).

Třetím do party je obránce Jiří Bederka. Ten v Teplicích nastoupil k 50. prvoligovému utkání za Klokany. Další 3 starty přidal v Hradci Králové, kde první ligu okusil poprvé 13. května 2017 proti Slovácku. Votroci vyhráli 2:1 a Jiří nastoupil do zápasu jako střídající hráč v 49. minutě, kdy nahradil zraněného Noska.