Prohlédněte si Ďolíček přes 3D sken

Zaměření stávajícího stavu poslouží k realizaci architektonické soutěže.

Prohlédněte si Ďolíček přes 3D sken

Právě dnes si připomínáme 5. výročí zásadního kroku k záchraně a rekonstrukci našeho svatostánku. 31. března 2016 odhlasovalo Zastupitelstvo MHMP odkup stadionu Ďolíček do svého vlastnictví. V současné chvíli se připravuje jeho plánovaná rekonstrukce, která by však měla pojmout komplexně i okolí stadionu, tedy škvárové parkoviště za Botičem a areál bývalé tržnice za Vršovickou ulicí u gymnázia v Přípotoční. Pro účely plánované architektonické soutěže bude sloužit také zaměření současného stavu našeho stadionu, které prostřednictvím 3D laser skenu vytvořila společnost GEO-5 v čele s velkým fanouškem Klokanů Martinem Žemličkou.

"Zaměření jsme provedli pomocí totálních stanic, 3D laserových skenerů a dronu. Následovalo vyhotovení 3D modelu v Level Of Development (LOD200) a Building Information Modeling (BIM). Dalším krokem byl export do 2D dokumentace. Tento dokonalý podklad bude nyní sloužit pro zadání k projektové dokumentaci pro nový Ďolíček," řekl pro klubový web jednatel GEO-5 Martin Žemlička.

Vznik 3D modelu iniciovalo Družstvo fanoušků Bohemians. "Jsme rádi, že se nám povedlo tento 3D model pro plánovanou rekonstrukci zařídit. DFB soustavně pracuje na připravované rekonstrukci Ďolíčku, účastníme se jednání nejen s MHMP, ale se všemi stranami, které jsou v tomto projektu více či méně zainteresované," doplnil za DFB Martin Kurka.

Prohlédněte si video, které vás provede Ďolíčkem netradičním způsobem. Pod videem si můžete prohlédnout fotogalerii 3D modelu.

Záznamy zápasů jsou poskytovány v kvalitách 360p a 720p. Pro vyšší kvalitu videa, kterou zapnete kliknutím na ikonu HD v přehrávači, doporučujeme minimální rychlost připojení k internetu 2Mbps. Video si můžete přehrát na celé obrazovce a můžete se v něm libovolně posouvat po časové ose. Nezaručujeme kompatibilitu se staršími a méně obvyklými prohlížeči, počet současně připojených uživatelů může být omezen.