Marodka Bohemians se rozrostla

Pro Davida Bartka sezona předčasně skončila.

Marodka Bohemians se rozrostla

Při domácím utkání s Jabloncem došlo ke zranění dalších dvou hráčů Bohemians. Přestože prvotní vyšetření u Davida Bartka dopadlo vesměs dobře, podrobná lékařská prohlídka následující den odhalila závažnější poranění. Mimo hru je také Josef Jindřišek. Novou komplikaci má Kamil Vacek, dobře se hojí zranění Lukáše Hůlky a u Vojtěcha Nováka naštěstí nebyly potvrzeny obavy o vážnějším poranění kotníku.

David Bartek
V domácím utkání s Jabloncem absolvoval nepříjemný souboj, kde se srazil hlavou s hostujícím Haitlem a oba zůstali ležet na hrací ploše. Po utkání zamířil David na vyšetření do nemocnice, které nic vážněho neodhalilo. Den po zápasem ovšem další vyšetření odhalilo zlomeninu obličejového skeletu, která si vyžádá odhadem 8-12 týdnů léčení. Pro Barťase tak letošní sezona předčasně skončila.

Josef Jindřišek
Ke konci utkání byl kapitán Zelenobílých knockoutován odkopem Daniela Köstla, který ho z blízka nešťastně zasáhl prudkým míčem do hlavy. Jindřišek sice zápas dokončil, ovšem po utkání kvůli výpadkům paměti putoval společně s Bartkem do nemocnice. Vyšetření hlavy prokázalo, že Pepa utrpěl lehký otřes mozku. Nyní má za sebou neurologické vyšetření a čeká ho týden klidového režimu. Zapojení do tréninkového procesu bude záviset na budoucích obtížích.

Lukáš Hůlka
V minulém týdnu absolvoval kontrolu prasklého bubínku. Jeho stav se lepší, zranění se hojí. Další kontrolní vyšetření Lukáše čeká za týden. V tuto chvíli trénuje převážně individuálně. V tréninku se musí vyvarovat otřesům a soubojovým situacím.

Kamil Vacek
Zranění kolene se u Kamila vyvíjelo dle odhadů. Bohužel v minulém týdnu se u něj objevil jiný problém v oblasti kolene. V této chvíli podstupuje lékařská vyšetření.

Vojtěch Novák
Pro zranění odstoupil z utkání ve Zlíně. Série několika lékařských prohlídek naštěstí vyvrátila vážnější poškožení kotníku a Vojta už trénuje individuálně s kondičním trenérem a fyzioterapeuty. K týmu by se měl připojit v příštím týdnu.

U Lukáše Pokorného, Romana Valeše a Michaela Ugwu platí stav popsaný v minulé zprávě o marodce Bohemians.