Puškáč s Osmančíkem vystřelili zaslouženou výhru

Bohemians vítězstvím potvrdili sérii a ukázali, kdo je v Ďolíčku doma.

Puškáč s Osmančíkem vystřelili zaslouženou výhru

Jako hostující tým nastoupila Bohemka proti domácím Pardubicím od začátku v záloze s Schumacherem. Ligovou premiéru v základní sestavě si připsal mladý Osmančík, který nastoupil v útoku po boku Puškáče. O první menší vzruch se postarali Východočeši, ale závar před brankou uhasil včasným odkopem Bederka.

Za Bohemku zahrozil Květ střelou zpoza šestnáctky, ale o kousek minul pravou tyč branky Letáčka. Třicetimetrový sprint poté předvedl Osmančík, který před velkým vápnem přihrál Květovi, jenž si vybojoval faul. Jeho střelecký pokus z přímého kopu byl zablokován. Na opačné straně si úspěšně se stříleným centrem od brankové čáry poradil Le Giang.

FK Pardubice - Bohemians Praha 1905
FK Pardubice - Bohemians Praha 1905
Po půlhodině hry si na přihrávku do šestnáctky naběhl Puškáč a byl faulován Čihákem. Sudí Berka bez dlouhého váhání nařídil pokutový kop pro Bohemku. K exekuci se postavil právě faulovaný Puškáč a s naprostým přehledem poslal Klokany do vedení.

Náskok mohl být rázem vyšší. Na krásný pas Vondry za defenzivu Pardubic si naběhl Hronek a centrem našel Osmančíka, jenž střílel hned z prvního doteku, jenže Letáček se zaskvěl a šanci fantasticky zneškodnil. Nakonec se ale vzruch ukázal jako zbytečný, neboť asistent na pomezí signalizoval ofsajd.

Ještě před odchodem do kabin fauloval Prosek tvrdě Schumachera a hlavní sudí zákrok ocenil okamžitě červenou kartou. Klokani tedy odešli do kabin s jednobrankovým vedením a vědomím, že po přestávce budou hrát v početní převaze.

A tu využili Klokani nejlepším možným způsobem. Hned zkraje druhé půle prolétla přihrávka Schumachera před brankou bez teče, jenže Dostál vrátil balon před branku a Osmančík hlavou zvýšil vedení Bohemians. Svůj ligový debut v základní sestavě tak oslavil stylově premiérovou brankou v lize.

FK Pardubice - Bohemians Praha 1905
FK Pardubice - Bohemians Praha 1905
Třetí branku přidal Hronek, ale po přihrávce Květa nebyla branka kvůli signalizovanému ofsajdu uznána. A třešnička v podobě třetího gólu nebyla přiznána ani Necidovi, který překonal v závěru Letáčka, avšak asistent na pomezí zdviženým praporkem radost Klokanů ukončil.

Bohemians ale udrželi vedení i čisté konto, a tak si připsali zasloužené tři body a druhou venkovní výhru.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Vstup do zápasu jsme neměli špatný, ale Pardubice poměrně brzy převzaly iniciativu. Nás nakopl až gól Davida Puškáče. Bavili jsme se o tom, že jedna branka může zápas rozhodnout. Hned po pauze jsme dali druhý gól. Průběh jsme poté kontrolovali, ale nevyužili některé protiútoky."