Statistické ohlédnutí za vítězstvím nad Pardubicemi

K nedělní kávě přinášíme ještě několik ukazatelů k pátečnímu vítězství.

Statistické ohlédnutí za vítězstvím nad Pardubicemi

V pátek se Klokani po týdnu představili opět v Ďolíčku, ačkoliv tentokrát netradičně v roli hostujícího týmu. Utkání ovšem zvládli na výbornou a slavili vítězství. V dalších řádcích se postupně dozvíte, jak si oba týmy vedly ve statistických ukazatelích.

Hlavně v prvním poločase měla Bohemka výraznější převahu v osobních soubojích. Tu prokazovala jak ve vzduchu, tak i na zemi. V úvodní půlhodině byly sice střelecky aktivnější Pardubice, ale Klokani nedovolili soupeři pálit z dobrých pozic. Naopak byli Klokani nebezpečnější a hledali přímou cestu do příležitostí. To potvrzuje i počet klíčových přihrávek, jichž Bohemka nastřádala celkem 16. Svěřencům trenéra Luďka Klusáčka se v prvním poločase dařil presink, když byli úspěšní hned šestkrát.

 
Pardubice - Bohemians 0:2 (0:1)
Pardubice - Bohemians 0:2 (0:1)
Premiérový ligový start v základní sestavě si připsal mladý útočník Pavel Osmančík, který se dostal celkem do dvou příležitostí a vstřelil i svůj první ligový gól. Stoprocentní úspěšnost v obcházení s míčem přes protihráče měli Vondra, Levin a Schumacher, kteří zaznamenali čtyři úspěšné driblinky. Šest klíčových přihrávek měl na svědomí Petr Hronek.