Anglický týden začneme proti Ostravě

Součástí článku je také upozornění pro fanoušky.

Anglický týden začneme proti Ostravě

Klokany čeká závěrečných osm ligových zápasů. Hned tři stihnou během následujících deseti dní. Jako první bude soupeřem ostravský Baník, s nímž bude Bohemka bojovat o body už v pátek. Ostrava po výměně trenéra Luboše Kozla za Ondřeje Smetanu uhrála v pěti zápasech tři čistá konta za dvě výhry (Příbram - 5:0, Opava - 3:0) a jednu remízu (Liberec - 0:0). Pro páteční utkání už bude trenérskému týmu Baníku k dispozici zkušený univerzál Martin Fillo, jenž si odpykal v posledním utkání proti Opavě disciplinární trest za čtyři žluté karty.

Bohemians - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Bohemians - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
V krátké zimní pauze si vybojoval místo v kádru útočník Jakub Šašinka, který se vrátil z hostování v Blansku. Nizozemský obránce Gigli Ndefe na sebe upozornil výkony v dresu Karviné o od nového roku hájí barvy Ostravy. Nováčkem v týmu je také gambijec Muhammed Sanneh, který hostuje z estonského Paide Linnameeskond.

Z kabiny Baníku se několik hráčů muselo poroučet pryč. Roman Potočný odešel hostovat do Zlína a Milan Lalkovič do Příbrami. Muhamed Tijani s Lukášem Ciencalou na jaře bojují za druholigový Třinec. Exklokan Milan Jirásek byl zapůjčen pro boj o záchranu Mladé Boleslavi.

Prosincový vzájemný duel se odehrál za velkých emocí. Klokani dohrávali v deseti, když byl přísně vyloučen Tomáš Necid. K takovým věcem ale Klokani už nevzhlížejí a mají jasný cíl, který potvrdil asistent trenéra Erich Brabec: "Náš poslední vzájemný zápas je pryč a prohráli jsme ho. Z tohoto pohledu samozřejmě máme Ostravě co vracet. Nicméně je to utkání jako každé jiné. Hraje se o tři body. Jestli jsme cítili nějakou křivdu, či ne, tak to už je za námi. Chceme utkání zvládnout a Ostravu porazit!"

Při ztrátě Ostravy ve víkendovém utkání s Opavou mohla Bohemka pomýšlet i na to, že případě vítězství v pátečním duelu by Baník přeskočila: "O postup v tabulce hrajeme i nadále. Nehraje takovou roli fakt, že Baník s Opavou neztratil a trochu nám bodově odskočil. Pokud páteční utkání zvládneme, tak se jim znovu přiblížíme. Já doufám, že si to rozdáme o postup v tabulce i s ostatními týmy v celém zbytku soutěže."

Bohemians - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Bohemians - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
S novým trenérem Ondřejem Smetanou se udály i změny ve hře Baníku: "S příchodem nového trenéra je vždycky spojený nový impuls. Teď hrají přímočařeji a snaží se více ohrožovat branku soupeře."

Bohemians hrají s Ostravou v pátek od 18 hodin v Ďolíčku. Živě bude zápas vysílat ČT sport. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Emanuel Marek. Asistovat mu budou Jakub Hrabovský s Michalem Novákem. Přítomni budou i videorozhodčí. O zásadních momentech budeme informovat na sociálních sítích pod hashtagem #BOHOVA.

UPOZORNĚNÍ PRO FANOUŠKY

Přestože nouzový stav v České republice skončil v neděli 11. dubna, pandemická situace stále není příznivá. Jako klub tuto skutečnost vnímáme a po dohodě s Policií ČR musíme fanoušky Bohemians i Baníku Ostrava požádat, aby nadále dodržovali všechny aktuálně platné podmínky Ministerstva zdravotnictví a Vlády ČR vydané v souvislosti s tzv. pandemickým zákonem.

Fanoušky, kteří by chtěli utkání sledovat ze štaflí, žebříků a podobných prostředků přes oplocení stadionu pak upozorňujeme, že dle doručeného stanoviska Odboru dopravy MČ Praha 10 je takové jednání porušením Zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích. Jedná se o jiný než obvyklý způsob užívání a za takové jednání bez povolení zvláštního užívání hrozí fyzické osobě pokuta až do výše 500 tisíc korun.

Na dodržování všech opatření a obecně platných zákonů pak bude v okolí stadionu dohlížet Městská policie Praha a Policie České republiky. Proto vás opět musíme s lítostí požádat, abyste ve vlastním zájmu v pátek ke stadionu nechodili a zbytečně se tak nevystavovali riziku právního postihu.