Bod s Ostravou vystřelil Novák

Klokani prodloužili sérii neporazitelnosti na sedm zápasů.

Bod s Ostravou vystřelil Novák

Proti Ostravě se vrátil do základní jedenáctky útočník Tomáš Necid. Právě on měl první velkou šanci zápasu, když si dělal prostor v šestnáctce s míčem na noze, ale levačkou o kousek minul levou horní část branky Baníku. Hosté si vážnější zakončení připsali po dvaceti minutách hry. Do centru na zadní tyč se hlavou na malém vápně položil Stronati, ale brankář Le Giang si v klidu poradil a balon lapil do rukavic.

Bohemians - Ostrava
Bohemians - Ostrava
V Ďolíčku se odehrávalo vyrovnané klání. Náznak brankové příležitosti byl k vidění chvilku před poločasovou pauzou. Vondrou tečovaný centr ještě hlavou sklepával Tetour pod sebe do lepší pozice Zajícovi, jenže včas zasáhl Bederka, který přihrávku vystihl a odkopl balon do bezpečí. První půle tedy skončila bezbrankovou remízou.

Z druhého poločasu uběhlo pár minut, když se na hřiště dostal Vaníček. A po chvilce pobytu na hřišti si naběhl na ostrý centr zprava od Dostála, avšak hlavou přestřelil branku Laštůvky. Tentýž hráč Klokanů se o několik minut později zkoušel v útočné šestnáctce prosadit individuálně, ale střela byla zablokována. Zajímavým pokusem se prezentoval také Osmančík, ovšem Laštůvka si střelu pohlídal.

Bohemians - Ostrava
Bohemians - Ostrava
Na závěrečné minuty přišel na hřiště i ostravský De Azevedo. Právě on si našel ve velkém vápně volný prostor a po centru Fleišmana se trefil přesně k tyči a Baník rázem vedl.

Poté ovšem zůstali po souboji ležet Osmančík se Svozilem v útočném šestnáctce Klokanů. Rozhodčí Marek zkontroloval situaci u videa a nařídil penaltu pro Bohemians. Exekuce se ujal Novák a s grácií zajistil Bohemce bod.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Bod musíme brát, protože nás ve druhém poločase Ostrava přehrávala. Byli jsme pod velkým tlakem a jsme rádi, že jsme dokázali vyrovnat. Šancí moc v zápase nebylo. Defenzivně nechtělo hrát ani jedno mužstvo, ale obránci na těchto terénech dominují. Vojtovi jsme na penaltu věřili, protože má výbornou kopací techniku a je sebevědomý. Navíc už je kopal i dříve."