Köstl: V první půli jsme byli herně lepší

Obránce Daniel Köstl hodnotí zápas s Ostravou.

Köstl: V první půli jsme byli herně lepší

Remízové utkání s Baníkem Ostrava komentuje obránce Daniel Köstl. Mladý obránce okomentoval získaný bod, kvalitu soupeře, penaltovou situaci i další souvislosti s výkonem Klokanů i zápasem.

Sérii neporazitelnosti jsme natáhli na sedm zápasů. Panuje s bodem spokojenost?
Každé utkání, které nevyhrajeme, znamená pro nás ztrátu. Pokud se ale podíváme na průběh utkání, tak je bod pro nás dobrým výsledkem. Bohužel jsme v závěru inkasovali a hodně těžko se na takový úder reagovalo. Nakonec nám Baník nabídl šanci v podobě pokutového kopu. Pavel Osmančík šel dobře do souboje a Vojta Novák penaltu proměnil. Nakonec máme bod ze zápasu, který byl jinak vcelku vyrovnaný. Dobře jsme chytili začátek a úvodních třicet minut byli lepším týmem na hřišti. Ostrava hru trochu rozkouskovala několika nedovolenými zákroky, čímž se hra zabrzdila a neměla takový spád. Ve druhém poločase už hosté vlastní hru zjednodušili. Snažili se hrát těžké dlouhé míče nahoru za nás a do míst, kam se ani brankář dostat nemůže. Zvládli jsme si ale poradit a souboje uskákali.

Ostrava se vidí na lepších pozicích v tabulce, než momentálně je. Jak bylo těžké ubránit individuality soupeře?
Mají tým poskládaný vyrovnaně. Je v něm hodně bijců a vysokých důrazných hráčů, které doplňují techničtí kluci. Každý post je kvalitně zastoupen a hraje se proti nim těžce.

Několik momentů v první půli bylo vyhrocených. Očekávali jste takové situace i s ohledem na poslední vzájemný zápas?
S tím počítáme pokaždé, ať už jde o jakýkoliv tým. Když do soubojů dobře chodíme my, ale i soupeř, tak to na hřišti jiskří. Myslím si, že vše bylo v rámci fair play. Neudály se zákroky za hranou měřítka. Rozhodčí dění na hřišti dobře usměrnili a nenechali vzniknout nějakou divočinu.

Vnímali jste dlouhou sérii bez inkasované branky? K přepisu historických klubových rekordů scházelo pár minut...
O této statistice jsem nevěděl. Samozřejmě jsme ale brali na vědomí, že v posledních zápasech jsme moc branek nedostali. Jestli nám o pár minut utekl nějaký rekord, tak je to určitě škoda. Tak to ve fotbale chodí. Budeme se soustředit na další zápasy, abychom je zvládali vítězně a udrželi další čistá konta.

Bohemians - Baník 1:1 (0:0)
Bohemians - Baník 1:1 (0:0)
Když jsi viděl inkriminovaný souboj z dálky, myslel sis, že bude penaltový?
Domníval jsem se, že se situace bude určitě zkoumat. Viděl jsem, že Osma byl v souboji dříve. Podíval jsem se po zápase na opakovaný záznam, který mou původní domněnku potvrdil. Dle mého názoru se jednalo o jednoznačnou penaltu. Novas ji proměnil. Zaslouží si pogratulovat, že se exekuce ujal ve svém věku a vzal naše šance na bodový zisk na sebe. Zachoval klidnou hlavu.

Kde vidíš příčiny toho, že jsme byli v první půli lepší?
Máme tradiční pokyny před zápasem, které chceme plnit vždy. A neovlivňuje je kvalita nebo povaha soupeře. Chceme vlétnout aktivně na každého soka. Nejraději bychom pokračovali v takovém stylu po celou dobu utkání. Současně víme, že hra dostane po nějaké době ráz a asi nejde hrát takovým způsobem celých devadesát minut. Ostravu jsme tlačili prvních třicet minut, ale oni poté hru rozkouskovali. Asi cítili, že máme v tu chvíli navrch a těmi fauly nás zpomalili.