Klokani nadělili Příbrami čtyři branky

U Litavky se trefil dvakrát Keita, premiérově Vondra a z penalty Květ.

Klokani nadělili Příbrami čtyři branky

U Litavky nastoupil od začátku v obraně Krch. Na krajích zálohy pak Vaníček s Novákem. Útočné duo tentokrát utvořili Necid s Osmančíkem.

Na hrbolatém terénu Bohemka postupně získávala pevnější půdu pod nohama. K zakončení zpoza šestnáctky se dostal dvakrát středopolař Levin, ale branku brankáře Šimana netrefil. Po půlhodině hry se individuálně prosadil Vaníček, který vedl balon středem hřiště a před šestnáctkou vypálil, ale střela o kousek minula pravou tyč domácí branky.

Příbram - Bohemians
Příbram - Bohemians
Ze střední vzdálenosti pálil také Květ, ovšem střelecký pokus z jeho pravé nohy proskákal okolo levé tyče do zámezí. Když ani po rohovém kopu Příbram výrazněji neohrozila branku střeženou Le Giangem, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu nastoupil Puškáč, který si už krátce po jeho zahájení přebral na hranici šestnáctky míč do velké šance, jenže střelu pravačkou zneškodnil vybíhající brankář Šiman. Akce pokračovala a balon se dostal na pravou stranu k Vaníčkovi, jenž nadýchaným bochánkem našel přesně Puškáče, který hlavičkoval bohužel jen do břevna.

Vzápětí se ale už Klokani radovali. Puškáč nádherným pasem našel před brankou Keitu, který nabídnutou šancí nepohrdl a s přehledem poslal Bohemku do vedení.

A dvacet minut před koncem byl náskok ještě vyšší. Po rohovém kopu sice obrana Příbrami zablokovala pokus Koska, jenže pouze k Vondrovi, který přízemní střelou k tyči pojistil vedení Bohemians.

Příbram - Bohemians
Příbram - Bohemians
Klokani neponechali nic náhodě a nadále útočili. A jednu ze situací v jejich útočné šestnáctce přezkoumal hlavní sudí u videa a následně nařídil penaltu pro Bohemians. Té se ujal Květ a přesnou střelou do šibenice už přidal třetí gól. Vzápětí odcentroval záložník Klokanů od rohového praporku přesně na přední tyč, kde byl Keita a hlavou přidal svůj druhý gól v utkání.

Zčistajasna se na opačné straně ozvala Příbram a osamocený Lubega překonal Le Gianga, čímž korigoval stav zápasu. Bohemians ale už ve zbývajícím čase nedopustili žádné drama, a z Příbrami odjeli s vysokým vítězstvím.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Myslím, že už v první půli jsme měli převahu, ale neohrozili jsme branku soupeře. Také proto jsme sáhli ke dvojitému střídání. Čtyři branky jsou výsledkem zlepšené hry útočníků, kteří přišli na hřiště se startem druhého poločasu."