Vondra: Dát první ligový gól je nádherný pocit

Univerzál Jan Vondra hodnotí vysoké vítězství u Litavky.

Vondra: Dát první ligový gól je nádherný pocit

Vítězné utkání v Příbrami komentuje Jan Vondra. Mladý obránce popsal nejen pocity z první ligové trefy, ale mluvil i o výkonu Bohemians a přípravě na nedělní derby.

Nebudeme dlouho chodit kolem horké kaše. Jak chutná premiérová ligová branka?
Je to krásný pocit a vždycky jsem si říkal, jak budu gól slavit, až ho jednou dám. Jsem ohromně šťastný, že mi to tam konečně spadlo a hlavně za týmové vítězství. Naše série kvalitních výkonů pokračuje. Věřím, že jsme se vysokým vítězstvím dobře naladili na nedělní derby.

Příbram po nedělní výhře ve Zlíně cítila šanci...
Říkali jsme si, že už nemají co ztratit. Byla to pro ně možná poslední šance se ode dna odlepit. Byli jsme na domácí připraveni a do utkání vstoupili dobře. Prvních třicet minut se odehrávalo pod naší kontrolou, ale následně jsme jim vlastními ztrátami dovolili mít několik standardních situací. Jinak jsme ale první půli zvládli dobře.

V zápase bylo k vidění i několik sporných zákroků. Čekali jste to?
Nepředpokládali jsme, že by se v Příbrami odehrávala nějaká bitva plná tvrdých zákroků. Oni hrají o svůj holý ligový život, tudíž jsme počítali s tím, že některé souboje budou tvrdší. Sudí některé zákroky pouštěl, tudíž se pak celkové dění na hřišti trochu zvrhlo, což není nikdy dobře.

Hřiště vypadalo nerovné a hrbolaté. Jak se na něm dalo kombinovat ve větší rychlosti?
Při předzápasovém rozcvičení jsme si na podmínky zvykali. Míč byl také specifický a trávník nebyl úplně ideální. Na prvním doteku si každý musel dávat záležet, neboť se balon zadrhával. Hlavně jsme vzadu nechtěli udělat zbytečnou chybu a v kritických situací raději hrát jednoduše.

Občerstvení jsi do kabiny přinesl po utkání s Pardubicemi. Teď už to asi bude dražší...
Barťas (David Bartek - pozn. red.) už mi to určitě zapíše a krom občerstvení to bude i za nějaké peněžní ohodnocení. Klukům něco dobrého donesu rád, přeci jen se jedná o první gól v lize. To je vždy krásná meta.

Příbram - Bohemians 1:4 (0:0)
Příbram - Bohemians 1:4 (0:0)
V posledních dvou venkovních zápasech jsme nastříleli šest gólů...
Je super, že se nám teď povedlo dát více branek. Obecně jsme během celé sezony v zápasech moc gólů nedávali. O to více si ceníme toho, že jsme jich tolik nastříleli právě venku. Snad budeme pokračovat v takovém stylu i nadále. Hlavně abychom dělali body, protože to je nejdůležitější.

Nedělní derby se Slavií bude fyzicky náročnější...
Řekl bych, že trénovaní jsme dobře. Slavia má také nahuštěný program. Oba týmy půjdou do zápasu po podobném průběhu posledního týdne, takže podmínky mají stejné. Hraje se derby, takže nějaká únava jde stranou. Musíme do toho dát maximum, pokusit se Slavii porazit a fanoušky potěšit.