Zasloužený bod s lídrem tabulky

Bohemka udržela proti Slavii čisté konto, když se několikrát zaskvěl Bačkovský.

Zasloužený bod s lídrem tabulky

Bohemka vyrukovala na Slavii v brance s mladým Bačkovským. Do obrany se vrátil Bederka a do zálohy Hronek. Pozici levého halfbeka zaujal Schumacher. Po povedeném výkonu v Příbrami nastoupili v útoku Keita s Puškáčem.

Míč držela v úvodu sice více Slavia, ale důsledná obrana Bohemians nepouštěla hosty do střeleckých pozic. Naopak na druhé straně se zkoušel individuálně prokličkovat do šance Keita, což se mu povedlo, ale v těžké pozici a obklopení několika hráči byla jeho střela sražena na roh. Skvělé předpoklady poté naplno ukázal Bačkovský. Mladý gólman výborně odhadl situaci a skvělým vyběhnutím mimo vlastní pokutové území odpálil míč čistým způsobem Teclovi, který už pelášil na branku Bohemians.

Bohemians - Slavia
Bohemians - Slavia
Ve střelecké pozici se poté objevil i hostující Stanciu, ale střílel nad branku Bačkovského. První poločas vršovického derby skončil bezbrankovou remízou.

Druhá půle začala ránou Oscara za hranicí šestnáctky, ale míč letěl mimo branku. O malou chvíli později se Slavia řítila do rychlého protiútoku, na jehož konci byl Masopust. Ten běžel už sám na Bačkovského, ale gólman Klokanů šanci zneškodnil a uchránil čisté konto.

K němu výraznou měrou při další střele Slavie pomohl Krch. Tvrdě totiž pálil střídající Buren, jenže kapitán Bohemians ránu zablokoval. Vzápětí centroval od rohového praporku Ševčík, a to přímo do branky, ovšem Bačkovský si se situací poradil a balon vyrazil. Bohemians přečkali i následný závar, kdy srazili hned tři střely.

Bohemians - Slavia
Bohemians - Slavia
Vršovické derby se skutečně povedlo mladému brankáři Klokanů. Deset minut před koncem Bačkovský skvěle zlikvidoval i příležitost Kuchty. Na opačné straně se ke střele z úctyhodné vzdálenosti odhodlal Levin a brankář Kolář skokem k pravé tyči vyrazil ránu na rohový kop.

Bohemka uhájila čisté konto i proti lídrovi tabulky a se Slavií získala bod.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Dařilo se nám narušovat rozehrávku Slavie a získávat vypadené míče. Bohužel nás potkalo zranění Dana Köstla, což nás trochu přibrzdilo. Slavia měla jen pár centrů, ale nikoliv příležitostí. Po pauze sice soupeř tlak vystupňoval, ale kluci makali, bojovali a padali do střel. Podařilo se nám také udržet čisté konto."