Bohemians se vydají do Opavy

Venkovní utkání zavede Klokany na hřiště týmu bojujícího o záchranu.

Bohemians se vydají do Opavy

Klokani se z tepla klidné desáté příčky vydají k boji o další body, a to do daleké Opavy. Tým okolo Jana Žídka bude proti Bohemians bojovat o udržení teoretické šance na záchranu prvoligové příslušnosti. Z poslední pozice totiž na aktuálně nesestupující Teplice ztrácí deset bodů. V závěru soutěže se ještě Opava utká s Brnem, tedy jedním z konkurentů v boji o záchranu. Dále vyrazí i do Zlína a v posledním kole doma přivítá Plzeň.

K oporám týmu patří záložník Jakub Nešický, který vstřelil tři branky. Nováčkem je mladý brankář Tomáš Digaňa. Ačkoliv je Opava nejhůře bránícím týmem ligy, tak odchovanec Dubnice nad Váhom vychytal už dvě čistá konta. Spolu s kapitánem Janem Žídkem se řadí k nejvytíženějším hráčům týmu i obránce Joss Didiba. Střední obránce původem z Kamerunu v dresu Opavy vyhrál už 173 osobních soubojů a získal 61 faulů.

Opava - Bohemians 0:1 (0:0)
Opava - Bohemians 0:1 (0:0)
Asistent trenéra Erich Brabec mluvil o situaci Opavy: "Jsou ještě v horší situaci, než je Příbram. Od té doby, kdy jsme se chystali k utkání v Příbrami, byla odehrána dvě ligová kola. Opava žádné body nezískala, ale její konkurenti v boji o udržení ano. Záchrana se jim vzdaluje, ovšem stále teoretickou šanci mají. Dokud existuje, tak věřím, že o ni budou bojovat. Pojedeme do Opavy s cílem prodloužit šňůru výsledkově podařených zápasů. Některá utkání jsme zvládli také herně. Doufám, že série bude pokračovat i nadále."

Kvůli stopce za čtyři žluté karty nenastoupí zmiňovaný Aleš Nešický a útočník Tomáš Smola: "Vyzdvihl bych hlavně Aleše Nešického, který je na jaře nejlepším střelcem Opavy. Zahrával také veškeré standardní situace, hra se točila hodně kolem něj a on svoji kvalitu ukazoval. Chybět jim rozhodně bude."

Na straně Klokanů si odpykají jednozápasový trest Petr Hronek s Jiřím Bederkou: "Některé hráče máme bohužel mimo hru. Nyní je jich hodně. S tím se napříč soutěží ovšem potkávají i ostatní týmy. Nastává čas, kdy se šance můžou chopit jiní hráči. Může se i stát, že někteří kluci nenastoupí na těch pozicích, kde jsou zvyklí."

V tréninku Klokanů nejsou jen stálí hráči A týmu, ale rovněž i někteří mladíci: "Jedna věc je, že s námi mladí kluci trénují. Tou druhou pak to, zda mají kvalitu k tomu, aby do ligového utkání nastoupili. Domnívám se, že na část zápasu by šanci dostat mohli. Samozřejmě vždy záleží na rozhodujícím faktoru, a to je samotný průběh zápasu. Od vývoje se pak odvíjí trenérská rozhodnutí."

Opava - Bohemians 0:1 (0:0)
Opava - Bohemians 0:1 (0:0)
Po sedmi měsících se na ligové utkání podívají i diváci: "Pro fotbal samotný je samozřejmě dobře, že na stadionu můžou být fanoušci. Jde ale také o to, zda jde o dobrou zprávu i v kontextu celé společnosti. Doufám, že přítomnost diváků ovlivní pozitivně náš výkon."

Utkání Opavy s Bohemians začíná v sobotu s úderem 15. hodiny na Městském stadionu v Opavě. Hlavním sudím bude Alex Denev a jeho asistenty Kamil Hájek s Lucií Ratajovou. Utkání můžete sledovat prostřednictvím streamingového přenosu O2 TV Sport. O nejdůležitějších událostech duelu budeme informovat na sociálních sítích.