Kosek: Kluci v kabině mi ohromně pomáhají

Remízu v Opavě komentuje Daniel Kosek.

Kosek: Kluci v kabině mi ohromně pomáhají

Obránce Daniel Kosek nastoupil v Opavě poprvé mezi jedenácti vyvolenými v dresu Bohemians. Po utkání mluvil o spolupráci s Vojtěchem Novákem, divácké atmosféře, ale i dorovnaném klubovém rekordu.

Máš za sebou premiérový start v základní sestavě Bohemians...
Jsem strašně rád, že trenéři mi takovou šanci dali. Snažil jsem se odvést maximum, abych pomohl týmu, dobře bránil a přispěl nějakým dílem i naší ofenzivní hře. Zatím jsem do hry během mého působení v Bohemce nakukoval a starty sbíral po minutách. Jsem rád, že jsem si mohl tempo nejvyšší soutěže osahat. Doufám, že v základní sestavě jsem nebyl naposledy.

Jaké bylo hrát před, ačkoliv početně menší, tak celkově velmi slušnou kulisou?
Musím se přiznat, že jakmile se poprvé ozvala tribuna fanoušků Opavy, tak ve mně v dobrém slovasmyslu zamrazilo. Lidé zkrátka na fotbal patří. Bylo to skvělé i pro nás, ačkoliv jsme byli hostujícím týmem. Sami vás naburcují, abyste jim ukázali, že přes nás cesta nevede. Byl bych strašně rád, kdyby mohlo chodit ještě více fanoušků. Zápasy jsou úplně jiné.

Ačkoliv jsme nastoupili v trochu improvizovaném složení, tak to na nás nebylo znát...
Jako tým jsme zvládli zápas dobře. Snažíme se kombinovat a centrovat na naše vysoké útočníky. Samozřejmě to nevyjde pokaždé a gólů nedáváme tolik. Ale věřím, že postupně budeme naše šance častěji proměňovat. V útoku máme skvělé kluky, kteří branky dávat umí.

Nastoupil jsi na levé straně s Vojtou Novákem. Jaká byla spolupráce s ním?
Myslím, že naší výhodou byl fakt, že se oba snažíme hrát technicky. Dále jsme velmi dobří kamarádi i mimo hřiště. Spolupráce s ním byla jednodušší, ačkoliv musím přiznat, že v defenzivě nám to ještě drhlo. Svoji roli v tom hraje i náš věk. Jsme mladí a nutno podotknout, že tempo nejvyšší soutěže stále nasáváme. Pokud budeme dostávat společně další příležitosti, tak věřím, že se i v obranné činnosti budeme zlepšovat a přidáme nějaké individuální statistiky v ofenzivě.

Pomohlo vám tedy do ligového zápasu i kamarádství? Bylo výhodou, že máš před sebou někoho, s kým jsi si blízký i mimo fotbal?
Jednoznačně ano. Osobně jsem v Bohemce ohromně spokojený, protože tu máme skvělou partu. Celkově mi kluci strašně pomohli, a to nejen hned po mém lednovém příchodu, ale i v mých dosavadních ligových startech za Bohemku. U Vojty je to ještě silnější, což je na nás i trochu znát. Vyhovíme si, víme nejen o sobě, ale i o prostorech toho druhého. Jak jsem zmiňoval, tak věřím, že přispějeme také asistencemi a brankami.

Opava - Bohemians 1:1 (1:0)
Opava - Bohemians 1:1 (1:0)
Opava hrála o oživení šance na záchranu. Bylo to na ní znát?
Pár šancí domácí měli. U mě hrál rychlostní Mondek a bohužel některé příležitosti domácích vznikaly právě na naší levé straně. Je mi líto, že Opava se pohybuje takhle nízko. Hrají dobrý fotbal, ale doplácí na to, že nedávají góly. V týmu jsou výborní hráči. K nim bych zařadil třeba Patrika Hellebranda, se kterým jsem byl ve Slavii.  Navíc stadion je tady skvělý a fanoušci umí vytvořit i v menším počtu výbornou kulisu.
Remízou jsme vyrovnali vlastní klubový rekord v rámci samostatné tuzemské nejvyšší soutěže. Neporaženi jsme už deset zápasů v řadě...
Je to skvělá šňůra, která nám rozhodně pomůže. Jedná se o milník, který můžeme ještě natáhnout a postupem času se bude zase překonávat.