Skvělý výkon korunován zaslouženým vítězstvím

Bohemians se po přestávce třikrát prosadili a znovu udrželi čisté konto.

Skvělý výkon korunován zaslouženým vítězstvím

Proti Liberci se do branky vrátil Bačkovský. V obraně byli zpět Bederka s Köstlem. V záloze poté Hronek a v útoku Pulkrab s Necidem. První šanci si vytvořili hosté, konkrétně to byl útočník Rondič, avšak jeho ránu z oblasti penaltového puntíku fantasticky zneškodnil Bačkovský. Ani šance Bohemky na sebe nenechala dlouho čekat. Pod fanoušky na hlavní tribuně sprintoval Hronek a stihl odcentrovat na Pulkraba, ale ani Knobloch nezůstal pozadu a famózně konečky prstů vyškrábl pod břevnem hlavičku forvarda Bohemians.

Bohemians - Liberec
Bohemians - Liberec
A další příležitost Klokanů se zrodila opět pod hlavní tribunou. Tentokrát centroval Květ na přední tyč, kde míč lízl hlavou Necid, ovšem do branky ho nenasměroval, neboť balon procestoval šestnáctkou a Koscelník ho poté odvrátil do bezpečí. Po třiceti minutách hry se Květ individuálně prosadil přes protihráče a vypálil, jenže Knobloch si na přední tyči se zakončením poradil. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou.

Zkraje druhého poločasu Pulkrab skvěle napadal rozehrávku Liberce, včetně brankáře Knoblocha. Tomu i míč vypíchl a gólman Liberce ho fauloval, za což byla nařízena penalta a nedovolený zákrok ještě sudí Machálek ocenil žlutou kartou. Exekuce se ujal sám faulovaný Pulkrab a s obrovským přehledem poslal Klokany do vedení.

Liberec se snažil okamžitě odpovědět. Ze střední vzdálenosti se do míče opřel Karafiát, jenže branku Bačkovského minul.

Vzápětí jásali Klokani podruhé. Centr z pravé strany si na přední tyči intuitivně našel Necid a mazácky přidal druhou branku Bohemians.

Bohemians - Liberec
Bohemians - Liberec
Skvělým zákrokem se následně prezentoval gólman Klokanů. Obránce Krch tečoval centr Karafiáta a mladý brankář skvělým reflexem pod břevnem míč vyškrábl na roh. Následně vznikl ve vápně Klokanů závar, který nakonec skončil autovým vhazováním, a to hlavně díky obětavému zákroku Köstla. A čisté konto nepokazil Zelenobílým ani Karafiát, když technickou střelou orazítkoval břevno svatyně Bohemky.

Bohemka se ubránila náporu Liberce a sama udeřila i potřetí. Hronek si převzal míč a přesnou ránou na zadní tyč přidal třetí gól Klokanů. Ti tak po skvělém výkonu zaslouženě porazili Severočechy.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Vítězství si ohromně ceníme. Liberec je velmi silný soupeř a Bohemce se proti němu příliš nedaří. Začalo se ve velkém tempu. Nejdřív měl šanci Liberec, pak my. Dostali jsme se do vedení po chybě hostů. Přestáli jsme poté jejich tlak, kdy jsme se nemohli dostat z vápna. Vážíme si rovněž čistého konta. Vstřelili jsme tři branky a trefili se útočníci. Navíc se tak stalo proti takovému soupeři, jako je Liberec."