Necid: Tři body slavíme zaslouženě

Vítězství nad Libercem hodnotí Tomáš Necid.

Necid: Tři body slavíme zaslouženě

Zasloužené vítězství nad Libercem okomentoval útočník Tomáš Necid. V rozhovoru mluvil nejen o čekání na gól, fanoušcích a mladém brankáři Bačkovském.

Jaké by byly tvé pocity, kdyby ti někdo před utkáním řekl, že zvítězíme takovým rozdílem?
Možné je všechno, a to se také ukázalo. Udrželi jsme naši sérii, čisté konto a získali tři body. Liberec je kvalitní tým a bojuje o účast v evropských pohárech. Věděli jsme, že utkání bude o soubojích a bude i bolet. Zároveň jsme očekávali, že by duel mohl nabídnout kvalitní podívanou. Hned v úvodu byla k vidění šance na každé straně a jsem rád, že jsme příležitost Liberce přežili. Na začátku druhé půle nám soupeř nabídl penaltu, kterou jsme se dostali do vedení. Podržel nás i Hugo, jenž za našeho dvoubrankového vedení zlikvidoval velkou šanci. V závěru jsme dokázali přidat třetí branku a náskok si už kontrolovali.

Z gólu ses radoval po dlouhé době...
Čekal jsem na vstřelenou branku strašně dlouho. Naposledy se mi to podařilo proti Spartě a Brnu. Nějaké šance jsem měl a jeden gól mi nebyl uznán. Chtěl jsem to zlomit v každém utkání, ale povedlo se to až teď. Teď jsem mohl skórovat i v prvním poločase po krásném centru Romana Květa, ovšem míč jsem tečoval špatně, respektive nikoliv dle svých představ. Po přestávce mě krásně našel Martin Dostál a já zakončil patičkou. Osobně bych řekl, že šlo o krásnou akci zakončenou hezkým gólem.

Gólově ses prosadil nejen ty, ale také Matěj Pulkrab...
Ukazujeme, že umíme hrát fotbal a můžeme být vyrovnaným mužstvem i těm nejlepším týmům v lize. Vítězství proti Liberci je dle mě zasloužené. Udrželi jsme znovu čisté konto, což je vždycky dobře. Těší mě i to, že jsme se oba s Pulkym (Matěj Pulkrab - pozn. red.) trefili a David Puškáč poté asistoval na třetí branku. Takhle by to samozřejmě od nás mělo vypadat opakovaně, ačkoliv to někdy nevyjde.

Poprvé jsi v dresu Bohemky zažil Ďolíček s fanoušky. Jaké to pro tebe bylo?
Atmosféra byla krásná. Fotbal se hraje pro diváky a jsem rád, že aspoň v takovém okleštěném počtu mohli přijít. Na oplátku jsme jim darovali jednoznačné vítězství v kvalitním duelu. Ačkoliv nějakých deset procent je strašně málo. Když jsem sem jezdíval jako soupeř, tak tu byl vždy "plný dům."

Bohemians - Liberec 3:0 (0:0)
Bohemians - Liberec 3:0 (0:0)
Mladý brankář Hugo Jan Bačkovský vychytal další čisté konto...
Pro něj jsou takové statistiky skvělé. Máme v týmu kvalitní brankáře, kteří můžou v lize chytat. Hugo předvedl kvalitní výkon, který podpořil dobrými zákroky. Ve světě je normální, že mladí gólmani dostávají šanci. Příkladem je třeba Donnarumma v dresu AC Milán. Nejvyšší italskou soutěž si zachytal už v nějakých osmnácti letech. Hugo má výborný reflex s výkopy. Je také obounohý, tudíž u něj nerozhoduje, zda musí v některých situacích hrát pravou, nebo levou nohou. Pevně doufám, že může udělat dobrou kariéru. Jen na sobě musí dál makat a pracovat.

Nastoupili jsme v rozestavení se dvěma útočníky...
Záleží i na tom, jak hraje tým samotný. V tomto utkání si všechno sedlo. Oba jsme s Pulkym měli šance, prosadili se a David Puškáč si zapsal asistenci. Trenér nás různě prostřídává. Každý z nás může do hry vždycky přinést něco jiného, ale chtělo by to také od nás všech více gólů.