Domácí účinkování zakončíme proti Spartě

V neděli se v Ďolíčku odehraje další pražské derby.

Domácí účinkování zakončíme proti Spartě

Letošní ročník FORTUNA:LIGY už míří do svého konce a některé týmy čekají závěrečné domácí zápasy. Do této sorty patří i Bohemians. Pro ně nepůjde o ledajaký závěr na vlastním stadionu, neboť k derby přijede aktuálně druhá Sparta. Tým okolo Bořka Dočkala ještě stále nemá úplný klid. Před třetím Jabloncem drží stříbrnou příčku jen o tři body.

Po lednovém vítězství Klokanů na Letné (1:0) došlo na sparťanské lavičce k výměně, když se hlavním trenérem stal Pavel Vrba. Pod jeho vedením nastříleli Letenští už 41 branek. Střelecky táhne tradiční klub osmnáctiletý Adam Hložek, který s jedenácti brankami stále usiluje o titul Krále ligových střelců. Kvalitními výkony se v jarní části prezentuje také jeho vrstevník Adam Karabec, který začínal fotbalovou kariéru právě v Ďolíčku. Problémy Sparty vznikají ale v obraně. I z jejich defenzivních řad ovšem hrozí nebezpečí pro branku soupeře. Pětkrát se gólově prosadil Dávid Hancko, z něhož se stal hlavní exekutor pokutových kopů. Ofenzivu vydatně podporuje také Tomáš Wiesner, jenž vstřelil v jarní části už čtyři branky. Fanoušci Bohemians si ho mohou pamatoval z letní přípravných zápasů v roce 2017.

Bohemians - Sparta 0:1 (0:0)
Bohemians - Sparta 0:1 (0:0)
Erich Brabec varoval před ofenzivou Sparty: "41 gólů je během takové doby opravdu velké číslo. Jak jsou výborní vepředu, tak o to více jsou zranitelnější směrem dozadu. Je ale vidět, že se trenéru Vrbovi podařilo do hry implementovat některé mechanismy. My si s tím musíme poradit."

V neděli budou Klokanům scházet Hugo Jan Bačkovský s Matějem Pulkrabem: "Co se týče Huga, tak tam bych neviděl nějaký problém. Spolu s Patrikem jsou na stejné výkonnostní úrovni. Matěj Pulkrab je samozřejmě malinko typologicky jiný, než Puškáč, Keita, Necid a Osmančík. Máme ho ale kým nahradit. I díky tomu věřím, že se nám to povede podobně, jako na Letné."

Sparta na jaře už jednou v Ďolíčku hrála, když remizovala s Pardubicemi: "Nevím, jak Sparta může utkání v Ďolíčku vnímat. Rozhodně pro ně nebyla ztráta s Pardubicemi příjemná, neboť měli zápas dobře rozehraný. Pardubicím bod darovali."

V obou posledních dvou zápasech padla vždy jedna branka: "Věřím, že utkání bude vyrovnané, hlavně hodně fotbalové a se šťastným koncem pro nás. Na straně Sparty teď převládá ofenzivní složka. Z našeho pohledu pracujeme všichni týmově velmi dobře do defenzivy. Neznamená to ovšem, že nemůžeme vyhrát třeba 4:3."

Derby mezi Bohemians a Spartou začíná v Ďolíčku s úderem nedělní 17. hodiny. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Berka a jeho asistenty Jakub Hrabovský s Petrem Kotalíkem. Přítomni budou také videorozhodčí.

Bohemians - Sparta 0:1 (0:0)
Bohemians - Sparta 0:1 (0:0)
Podmínky v okolí stadionu budou i nadále stejné, jako v předchozích zápasech. Štafle opřené o zdi stadionu Policie ČR tolerovat nebude.

Prosíme vás také o dodržování opatření a důkladné přečtení všech opatření, které je nutné v Ďolíčku dodržovat.

CO PŘEDKLÁDÁTE U VSTUPU?
1. Jeden z těchto dokumentů:
• Negativní PCR test potvrzený odběrovým centrem nebo zdravotnickým zařízením starý maximálně 72 hodin od výkopu, tedy od 20. 5. od 17:00.
• Negativní antigenní test potvrzený odběrovým centrem nebo zdravotnickým zařízením starý maximálně 72 hodin od výkopu, tedy od 20. 5. od 17:00.
• Lékařské potvrzení o prodělaném onemocnění COVID-19 v uplynulých 90 dnech.
• Potvrzení Ministerstva zdravotnictví o dokončeném očkování, kdy od aplikace konečné dávky uplynulo alespoň 14 dnů.
2. Vyplněný screeningový formulář, který si stáhnete pod článkem. Teplota vám bude změřena u vstupu.
3. Vytištěnou vstupenku se jménem shodným s testem, formulářem a dokladem.
4. Doklad totožnosti pro kontrolu shody s testem, formulářem a vstupenkou.