Po třech měsících bez bodového zisku

Dlouhá série Klokanů skončila v derby se Spartou.

Po třech měsících bez bodového zisku

Do branky Klokanů se proti Spartě postavil Le Giang. Do základní jedenáctky se vrátil i útočník Necid. Samotné derby pro Bohemku nezačalo vůbec dobře, protože už po několika vteřinách se trefil Juliš a Sparta vedla.

Zelenobílí se po chvilce oklepali z rychlého úderu a měli míč více ve svém držení. Ofenzivní snažení ale v mnoha případech ukončoval hvizd sudího Berky. Nebezpečně ale hlavičkoval Puškáč po centru Dostála. Vzruch tentokrát ukončil asistent na pomezí, jenž signalizoval ofsajdové postavení. Vzápětí mohl zvýšit náskok hostů Karlsson, když si navedl míč na střed, avšak ránu k bližší tyči Le Giang vytěsnil na rohový kop.

Bohemians - Sparta
Bohemians - Sparta
Po půlhodině hry už se radovali i Bohemians. Skvělým vyvezením míče rozjel akci Bederka. Míč si od Hronka převzal Puškáč, jenž si ho sice navedl ven z šestnáctky, jenže nádhernou ránou, která se ještě odrazila od břevna, srovnal stav derby a rozjásal celý Ďolíček.

Před pauzou ještě Sparta zahrozila ze standardní situace. Do Dočkalova centru se na zadní tyči položil hlavou Hancko, ale brankář Klokanů míč zvládl vyrazit. Do kabin se tak šlo za remízového stavu.

Z druhého poločasu uběhlo patnáct minut a hosté měli k dispozici rohový kop. Prudký centr kapitána Dočkala dolétl k penaltovému puntíku, kde se do něj hlavou opřel Pavelka a hlavičkou k levé tyči vrátil vedení na stranu Sparty.

Bohemians tedy znovu museli dohánět jednobrankové manko. Blízko srovnání byl sedm minut před koncem Hronek, jenž už překonal Nitu, ale za vteřinu dvanáct stihl odkopnout míč z brankové čáry Hancko. Situaci ještě zkoumal videorozhodčí, ale nakonec verdikt sudího nezměnil.

Bohemians - Sparta
Bohemians - Sparta
Ani ze standardní situace v tříminutovém nastavení Bohemka kýžený vyrovnávací gól nevstřelila a po dvanácti ligových zápasech prohrála.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Trochu jsem měl obavy z první branky. Kluci se ale oklepali a přežili jsme i protiútok vedený Karlssonem. Aktivitou jsme donutili Spartu k nákopům. Slušně nám hráli oba útočníci a díky nim jsme vyrovnali. První půle byla kvalitní z obou stran. Poté kvalita hry trochu opadla a Spartě se po standardce podařilo strhnout utkání na svoji stranu. Mrzí mě to, ale kluci se určitě nemusí stydět. Naopak mohou odcházet se vztyčenou hlavou."