Puškáč: Ukázali jsme týmovou odolnost

Forvard David Puškáč komentuje utkání se Spartou.

Puškáč: Ukázali jsme týmovou odolnost

V derby se Spartou zhodnotil střelec vyrovnávací branky David Puškáč. Útočník Klokanů mluvil nejen o vlivu gólu z úvodu utkání, vstřelené brance a skončené sérii neporazitelnosti.

Dal jsi někdy krásnější gól?
To je dobrá otázka. Myslím si, že na ligové úrovni asi ne. Sám musím přiznat, že ta trefa bylo moc hezká a povedená. Nebyl jsem sice v úplně ideální pozici, ale probliklo mi hlavou, že musím vystřelit a dát gól. Naštěstí mi to tam hezky spadlo.

Derby pro nás jinak nezačalo dobře. Jak bylo složité se srovnat po tom rychlém úderu?
Dostali jsme se do nevýhody. Přesto jsme se dle mého názoru oklepali a ukázali týmovou odolnost. To se povedlo i díky podpoře ze strany fanoušků. Duel jsme zdramatizovali a podařilo se nám srovnat skóre. Bohužel ovšem přišla ještě druhá branka ze standardní situace. Kdyby utkání skončilo remízou, tak by se asi nikdo divit nemohl.

Překvapila nás absence Adama Hložka?
Jedná se o klíčového hráče Sparty, takže pro soupeře je rozhodně lepší, když nehraje. Obecně Sparta disponuje velmi kvalitním kádrem, takže není moc o čem spekulovat. Proti ní musí každý podat své maximum. Nám chyběl kousek k získání nějakého bodu a prodloužení série.

Bohemians - Sparta 1:2 (1:1)
Bohemians - Sparta 1:2 (1:1)
Pokud bychom neprohráli v derby a za týden na hřišti Mladé Boleslavi, dorovnali bychom celkový klubový rekord. Mrzí to teď o to více, že jste se jako tým mohli významně zapsat do klubové kroniky?
Rozhodně by každý člověk byl rád, kdyby mohl být u takového skvělého milníku. My jsme se na tu šňůru úplně neupínali. Jdeme zápas od zápasu a v každém chceme odvést maximum. Bohužel to tentokrát na body nestačilo.

Překvapil nás soupeř něčím?
Věděli jsme, že Sparta je silná na míči. Měla tam hezké kombinace. Úplně stoprocentní šanci si ale nevytvořila. Prosadila se po našich chybách, což celý zápas rozhodlo. V takovém utkání právě i ty nejmenší detaily převrací výsledek na danou stranu.

Kde se stala chyba u druhé inkasované branky?
Davida Pavelku jsem měl osobně hlídat já. Celý zápas mi chodil na zadní tyč a při tomto inkriminovaném rohovém kopu to změnil. Seběhl mi na prostředek a já už ho bohužel nestihl.