Ligu zakončíme v Mladé Boleslavi

Bohemians se připravují na poslední zápas sezony.

Ligu zakončíme v Mladé Boleslavi

Devět měsíců, přesně 278 dní uběhlo od prvního letošního ligového utkání Bohemky, která doma tehdy fantasticky přehrála Mladou Boleslav (vítězství 4:0). A zápasem proti týmu z města automobilů také svěřenci trenéra Luďka Klusáčka zakončí tento ročník FORTUNA:LIGY. Pro Středočechy nebyl rozhodně příjemný. Až díky bodově vydařeným posledním zápasům dosáhli nejlepšího umístění v rámci této sezony. Tím je nelichotivé třinácté, ale nesestupové, místo. Příčinou je také fakt, že Mladá Boleslav disponuje čtvrtým nejhorším počtem obdržených branek.

Během krátké zimní pauzy došlo k masivnímu posílení kádru. Přišli Jaromír Zmrhal s Jiřím Skalákem z italské Brescie, respektive anglického Millwallu. Z Plzně hostuje zkušený obránce Radim Řezník a ze Slavie Tomáš Malínský. Záložní řadu posílil Samuel Dancák, jenž přestoupil z druholigové pražské Dukly. Do středové řady přišel také exKlokan Milan Jirásek.

Mladá Boleslav - Bohemians 3:0 (1:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 3:0 (1:0)
V jarní části se do velmi dobré střelecké formy dostal forvard Michal Škoda, když nastřílel sedm branek a před posledním ligovým zápasem jich má na svém kontě devět. Zároveň je nejčastěji zakončujícím hráčem Mladé Boleslavi. Vévodí i týmové statistice osobních soubojů, kterých vyhrál přesnou stovku. Už v jednatřiceti případech úspěšně přešel přes protihráče s míčem, což ho v rámci týmu řadí na první pozici. Velkou roli ve hře Středočechů má zkušený Marek Matějovský, který rozdal už jedenáct přesných klíčových přihrávek. Navíc čtyřikrát přímo asistoval na branku svého týmu. V defenzivě si při odebírání míčů vede nejlépe Antonín Křapka, jemuž se tento počin zdařil už ve 196 případech. Obranným soubojům vévodí mladý obránce David Šimek.

Asistent trenéra Erich Brabec poukázal na kvalitu kádru Mladé Boleslavi: "Myslím, že teď už jde Boleslav nahoru a kvalita kádru se projevuje. Ohromně jim pomohl návrat Marka Matějovského, který dělá celou hru týmu. Rozehrál se také Jaromír Zmrhal. Kvalitou disponovali už na startu jarní části."

Příčinu nepovedené sezony shledal v psychice: "Žádný z hráčů Mladé Boleslavi není zvyklý hrát o sestup, Velkou roli hraje psychika. Když se nepodaří dvanáct zápasů po sobě vyhrát, tak je psychická stránka narušená, což bylo konkrétně u Mladé Boleslavi zřetelné. Najednou se dostali do situace, kdy nevyhrávali. Naštěstí pro ně se to nedařilo ani týmům pod nimi. Nedostali se tak ani do takové pozice, v níž by museli někoho nahánět a stahovat bodovou ztrátu."

Mladá Boleslav - Bohemians 3:0 (1:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 3:0 (1:0)
Některým hráčům skončí v klubu hostování. Trenérský štáb Klokanů ovšem nepočítá s tím, že by v sobotu dostali v dresu soupeře šanci jen ti, kteří budou hájit barvy Mladé Boleslavi i v následující sezoně: "Předpokládám, že trenér Jarolím postaví nejsilnější možnou jedenáctku a bude chtít zápas vyhrát. Rozhodně neočekávám, že by dostali šanci jen ti hráči, u kterých je jasné, že budou v týmu Mladé Boleslavi působit i příští sezonu."

Zápas závěrečného 34. kola odehrají Bohemians na stadionu Mladé Boleslavi v sobotu od 17 hodin. Lze ho sledovat prostřednictvím streamu O2 TV. Hlavním sudím bude Karel Hrubeš a jeho asistenty Martin Leška s Lukášem Matouškem. Tentokrát nebude na duelu přítomen videorozhodčí.