Neúspěšná odveta s Mladou Boleslaví

Za Bohemians se ve městě automobilů prosadil jen Tomáš Necid.

Neúspěšná odveta s Mladou Boleslaví

Do posledního utkání nastoupil v základní sestavě mladý Vojtěch Novák. O první zakončení se postarali domácí. Na centr od rohového praporku si naskočil Jiří Klíma, ale hlavičkoval nad branku Le Gianga. Vzápětí přišla střela i na opačné straně hřiště. Vondra hezkým centrem našel Puškáče, avšak ani forvard Klokanů branku netrefil.

Po úvodní čtvrthodince se skóre už měnilo. Preislerův centr z levé strany dolétl do šestnáctky, kam si naběhl Drchal a povedenou střelou zařídil Středočechům těsné vedení.

Mladá Boleslav - Bohemians
Mladá Boleslav - Bohemians
Bohemka nechtěl zůstat pozadu a hledala cestu za obranu domácích. V dobré šanci byl znovu Puškáč, ale místo střely míč přikryl a přiťukl Novákovi, jehož ránu lapil Šeda. Na konci další pěkné kombinace Bohemians byl znovu hrotový útočník Puškáč, k němuž se snášel povedený oblouček Květa, avšak střelec z derby levačkou pálil nad branku Mladé Boleslavi.

Poslední střelecký pokus prvního poločasu měl na svědomí středopolař Levin. Ten pálil sice hned z prvního doteku, ale mimo tři tyče branky gólmana Šedy. Do kabin se tedy šlo za jednobrankového vedení domácího týmu.

Z druhého poločasu uběhlo pár minut, když měla Mladá Boleslav k dispozici standardní situaci. Jemný centr skončil na hlavě Řezníka, jenž jen trkl balon do sítě, čímž zvýšil náskok Boleslavi.

Vzápětí mohli Klokani snížit. Na zadní tyči se míč dostal až k Novákovi, jehož hlavičku u bližší tyče nadvakrát skvěle zneškodnil gólman Šeda. Po hodině hry Bohemka třikrát vystřídala a mohla z toho okamžitě těžit. Schumacher si naběhl na dlouhý pas a odcentroval před branku, kde se do míče položil hlavou "čerstvý" Necid, jenže Šeda předvedl fantastický zákrok a šanci zneškodnil.

Mladá Boleslav - Bohemians
Mladá Boleslav - Bohemians
O pár minut později se radovali i Klokani. Jen pár vteřin strávil na hřišti Pavel Osmančík, když přesprintoval obránce a následnou střelu Šeda vyrazil. Jenže jen k Necidovi, který balon doklepl do sítě a snížil.

Zelenobílí cítili naději na srovnání. Pět minut před koncem se ale prosadil střídající útočník Michal Škoda a pojistil vítězství Mladé Boleslavi. Zkorigovat stav ještě mohl v nastavení z pokutového kopu Necid, ale střelu k levé tyči Šeda zneškodnil. Pro Bohemians tak skončila sezona porážkou v Mladé Boleslavi.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Nehodnotí se mi zápas dobře. Tolik brankových příležitostí jsme si dlouho nevytvořili. David Puškáč s Tomášem Necidem mohli dát hattrick. Nakonec takový zápas ještě prohrajeme. z čehož jsem hodně zklamaný."