Májový měsíc uzavřel Sportovní den DFB

Ukázala se nejen zářná fotbalová budoucnost, ale také ikony Bohemians.

Májový měsíc uzavřel Sportovní den DFB

Nejvyšší tuzemská fotbalová soutěž již skončila. Během necelých dvou týdnů se udály již také první zajímavé transfery. Poslední květnovou neděli avšak bylo v Ďolíčku živo, neboť právě na hlavním stadionu Bohemians proběhl druhý ročník Sportovního dne DFB.

Akce v Ďolíčku započala už po desáté hodině dopolední, kdy byly rozehrány první zápasy turnaje přípravek. Postupně se mezi sebou utkaly týmy Bohemians, FA Bohemians - Velvary, AC Sparta Praha, FK Pardubice, 1.FK Příbram, 1. FC Líbeznice, Sokol Holubice a Sportovní klub Roudnice nad Labem. Po skončení celého turnaje byl každý hráč odměněn dárkovými předměty.

2. ročník Sportovního dne DFB
2. ročník Sportovního dne DFB
V podvečerních hodinách se za slunečného počasí utkali členové Družstva fanoušků Bohemians a fanklubu České fotbalové reprezentace. Ještě před samotným zápasem došlo ke slavnostnímu ceremoniálu. Čestné členství do fanklubu národního týmu obdrželi Antonín Panenka, Karol Dobiaš, Petr Rada a Ivan Trojan. V samotném klání se v dresu Bohemky představili Radek Sňozík, Jiří Havránek, zmiňovaný Ivan Trojan, Marek Nikl a Vítězslav Mojžíš.

Děkujeme všem nejen za jejich účast, ale také velmi pozitivní přínos k celkové atmosféře, která v Ďolíčku po celou neděli panovala. Těšíme se na další setkání při jiných akcí, které se, jak všichni doufáme, uskuteční ještě za mírnějších epidemiologických podmínek. Sportovní den DFB se uskutečnil a zorganizoval za podpory Městské části Praha 10. Také jí děkujeme za odvedenou práci a pomoc při konání akcí na Městském stadionu Ďolíček.

Za Družstvo fanoušků Bohemians poděkoval všem místopředseda představenstva Martin Kurka: "Mám radost, že se nám 2. ročník Sportovního dne DFB podařilo v této složité době pandemie uskutečnit. DFB se i do budoucna bude snažit umožnit fanouškům a dětem zahrát si v Ďolíčku. Náš stadion nebyl a nebude výhradně pro hráče na nejvyšší úrovni. Děkuji všem dobrovolníkům, členům družstva i klubu Bohemians za spolupráci. Těšíme se na 3. ročník v roce 2022."