Pohyby v zelenobílých barvách

Antonín Vaníček míří do Jablonce, k Botiči přichází Jan Chramosta.

Pohyby v zelenobílých barvách

Hráčské přesuny, o kterých se v uplynulých dnech spekulovalo v médiích, byly dnes dotaženy. Už tak můžeme oficiálně oznámit, že záložník Antonín Vaníček prodloužil smlouvu v Bohemians a odchází na roční hostování na sever Čech. V Jablonci si vyzkouší Evropskou ligu a pokud na hostování uspěje, může Jablonec aktivovat opci na jeho přestup. Nový kontrakt v Bohemce má platný na dva roky do 30. června 2023. Do Ďolíčku z opačné strany míří útočník Jan Chramosta. Ten přichází také na roční hostování. V tomto případě není součástí dohody opce na přestup.

Antonín Vaníček
Je to už dlouhých třiapadesát měsíců, co v kabině Klokanů usedl tehdejší benjamínek Antonín Vaníček. V té době zahájil s A týmem zimní přípravu pod vedením trenéra Miroslava Koubka. K prvotním startům v Tipsport lize a přípravných zápasech přidal i ostrou ligovou premiéru. Té se dočkal v prvním kole nadcházejícího ligového ročníku. Přímo v derby na Letné proti Spartě. O pár zápasů později zapsal první asistenci, kdy se výstavním centrem na hřišti Plzně podílel na vedoucím gólu Klokanů v podání hlavičkujícího střelce Dominika Maška. V téže sezoně zažil slastný pocit každého začínajícího ligového fotbalisty. V sobotu 28. října zavřel prostor na zadní tyči a premiérovým ligovým gólem zařídil Klokanům bod se Zlínem. První sezonu nakonec zakončil s bilancí tří vstřelených gólů a dvěma asistencemi.

Bohemians - Zlín 2:0 (1:0)
Bohemians - Zlín 2:0 (1:0)
Celkem strávil v kabině se zkušenými borci čtyři a půl ligových ročníků. V konečném součtu s dvaadvacítkou na zádech odehrál 99 prvoligových zápasů. Stý start může přidat také v zelenobílých barvách, ovšem v Jablonci. Individuálně zažil bodově nejúspěšnější zápas hned v prvním kole poslední sezony proti Mladé Boleslavi, kdy asistoval při vysoké výhře (4:0) na tři branky Klokanů. Povedeným výkonem si vysloužil ocenění Přihraj:Král asistencí.

Dynamický záložník má na svém kontě také několik zápasů v reprezentačním dresu, který navlékl už v kategorii U16. V roce 2017 si připsal start ve výběru do 21 let, za který si zahrál i na Mistrovství Evropy 2021. V dresu se lvíčkem na prsou nastoupil do 38 zápasů.

Tondovi přejeme na hostování hodně štěstí!

Jan Chramosta

Z jablonecké Střelnice opačným směrem přichází útočník Jan Chramosta. Během 266 prvoligových zápasů si připsal zásluhy u 93 gólů, když jich 66 sám vstřelil a na dalších 27 branek asistoval.

Tento přesun ze severu do Prahy okomentoval Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury SPORT INVEST: "S Honzou i sportovním vedením Jablonce jsme se shodli na potřebě zvýšit jeho zápasové vytížení a využít jeho zkušeností i neoddiskutovatelných střeleckých schopností. Bohemians v čele s trenérem Klusáčkem pak dlouhodobě projevovali o jeho služby zájem, klub navíc prožil výbornou sezonu s historickou bodovou šňůrou a především s aktraktivním herním projevem. Honza je útočníkem v nejlepším věku s obrovskou touhou prokázat své schopnosti na hřišti."

Honzu vítáme v Bohemce a přejeme mu, aby navázal na své gólové statistiky také v dresu Klokanů. Těšíme se, že společnou radost si užijí nejen hráči na hřišti, ale také vy, fanoušci, v hledišti!