Bohemians v parném vedru zahájili letní přípravu

Na prvním tréninku se trenérům hlásilo přes třicet hráčů.

Bohemians v parném vedru zahájili letní přípravu

Dnes ráno se v Uhříněvsi znovu otevřely dveře do zázemí Bohemians. Početný A tým se sešel k prvnímu tréninku nové sezony. Stalo se tak po třech týdnech dovolené a nyní je před Bohemians měsíc letní přípravy. V rámci ní sehrají několik přípravných zápasů, a to jak v tuzemsku, tak na zahraničním soustředění.

V úvodním týdnu krom tradičních tréninkových jednotek absolvují hráči Bohemians kondiční testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Hned v sobotu završí tento týden přípravným zápasem v Opatovicích nad Labem, kde se utkají s ligovým nováčkem a svým prvním ligovým soupeřem, Hradcem Králové. Druhý týden v domácích podmínkách přinese další zápasy. Nejprve ve středu bude v Uhříněvsi soupeřem Vlašim. O víkendu mají Bohemians na programu dvojzápas. Na stadionu v Roudnici nad Labem se utkají s Teplicemi.

Bohemians zahájili letní přípravu
Bohemians zahájili letní přípravu
Po státních svátcích výprava Bohemians už odcestuje na soustředění do Rakouska. Základnou Klokanů bude město Waidhofen an der Ybbs. V prostředí nádherných tamních podmínek je v plánu odehrát celkem tři přípravné zápasy. Jisté je sobotní utkání proti SKN St. Pölten. O dalších dvou zápasech budeme informovat na webu i sociálních sítích.

Do nové sezony již Klokani nevstoupí s Tillem Schumacherem, o jehož odchodu klub informoval již v březnu. Nepokračuje ani Filip Hašek, kterému s posledním červnovým dnem vyprší smlouva. Zpět do Sparty se po skončeném hostování vrátil útočník Matěj Pulkrab. O dalším působení Lukáše Pokorného rozhodne zdravotní stav. Ve hře je i možné pokračování blonďatého obránce v Ďolíčku. Po čtyřech a půl letech opustil své místo v kabině Antonín Vaníček, který bude v příští sezoně hostovat v Jablonci. Ukončeno bylo hostování Daniela Koska ze Slavie. 

Bohemians zahájili letní přípravu
Bohemians zahájili letní přípravu
Trenérům se hlásilo ale několik nových tváří. Mezi nimi nechyběli Martin Nový s Janem Chramostou. K týmu se připojil univerzál Jakub Fulnek, o jehož působení u Botiče se jedná. Do přípravy nastoupí také dvojice hráčů, kteří hostovali ve druhé lize. Jmenovitě jde o útočníka Matěje Koubka a záložníka Michala Vránu. S týmem budou mladíci Lukáš Musil a Radek Lehovec z B týmu. Nejmladším členem je obránce Adam Kadlec, který nastoupil na jaře již do dvou ligových zápasů. Celkem je aktuálně A tým složen z jednatřiceti hráčů.

Soupiska Bohemians na začátku přípravy:

Brankáři: Roman Valeš, Marek Kouba, Patrik Le Giang, Hugo Jan Bačkovský

Obránci: Radek Lehovec, David Bartek, Adam Kadlec, Daniel Krch, Martin Dostál, Jan Vondra, Daniel Köstl, Jiří Bederka, Lukáš Hůlka, Martin Nový

Záložníci: Josef Jindřišek, Vladislav Levin, Petr Hronek, Vojtěch Novák, Lukáš Musil, Jan Vodháněl, Roman Květ, Jakub Fulnek, Kamil Vacek, Michal Vrána

Útočníci: Ibrahim Keita, Pavel Osmančík, David Puškáč, Michael Junior Ugwu, Tomáš Necid, Jan Chramosta, Matěj Koubek