Ke Klokanům se připojil Jan Kovařík

Levonohý univerzál přestupuje do Ďolíčku z plzeňské Viktorie.

Ke Klokanům se připojil Jan Kovařík

V pátek 2. července dopoledne se v Uhříněvsi v tréninkovém centru Klokanů objevila nová tvář. Z plzeňské Viktorie po 8,5 letech přestoupil do Bohemians levonohý univerzál Jan Kovařík. Hráč, který s Plzní vybojoval 4 mistrovské tituly a český Superpohár, zahrál si s ní v Evropské lize i v Lize mistrů. Pátý prvoligový titul mu přísluší za krátké působení v A-týmu pražské Slavie.

S fotbalem začínal v rodném Litvínově a v mládežnických kategoriích se postupně přes Teplice a Most dostal do Slavie Praha. V Edenu se také podíval do dospělého fotbalu, i když první ligový start si připsal na hostování v Českých Budějovicích. Ze Slavie následně přestoupil do Jablonce a dále do Plzně.

"Honzu Kovaříka znám stejně jako Tomáše Necida už ze Slavie a vím, že je to velmi kvalitní fotbalista se skvělou levačkou. Je to univerzální typ, který může hrát beka, halfbeka i levé křídlo a na téhle straně jsme potřebovali přivést kvalitu, což Honza určitě je. Má zkušenosti z Ligy mistrů, prakticky celou kariéru hrál v horních patrech ligy, má pět titulů," řekl k nové posile sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek.

Přestup do Ďolíčku se administrativně dotahuje. U Botiče je připravena smlouva na dva roky.

Kovi, vítáme tě v Ďolíčku a přejeme mnoho úspěchů!