Zápisky z Waidhofenu

Klokani jsou v Rakousku na soustředění už třetí den.

Zápisky z Waidhofenu

Bohemians odcestovali v pátek 9. července na soustředění do rakouského Waidhofenu an der Ybbs. Tady budou Klokani až do soboty ladit formu na blížící se start nového ročníku FORTUNA:LIGY. Přinášíme vám shrnutí dosavadního průběhu letního soustředění Bohemky.

PÁTEK
Autobus vyrazil z Ďolíčku v půl deváté ráno a k hotelu dorazil ve dvě odpoledne. Celá výprava se ubytovala, naobědvala a po krátkém odpočinku následoval první trénink a seznámení s místním zázemím. Vše proběhlo bez komplikací a Klokani se začali chystat na další den, kdy je čekal hned úvodní přípravný zápas.

Trénink v Rakousku
Trénink v Rakousku
SOBOTA

První víkendový den začal dopoledním tréninkem před zápasem. Po návratu na hotel a odpočinku po obědě se hráči sešli k zápasové přípravě a poté vyrazili směr Pottenbrunn, což je menší obec kousek za St. Pöltenem. Prvním soupeřem byl právě domácí SKN St. Pölten. Pokud si říkáte, že je vám to jméno povědomé, není to náhoda. V letech 1985-1987 zde za klub VSE St. Pölten hrával legendární Klokan Antonín Panenka. Utkání Bohemka prohrála těsně 0:1, když jediný gól padl v 80. minutě z penalty. Horší zprávou však je zranění dvou hráčů v tomto utkání. Radek Lehovec musel pro úraz v oblasti krku a hlavy odstoupit už v průběhu prvního poločasu. Na začátku toho druhého se pak v souboji na půlící čáře zranil také Lukáš Hůlka. Lehovec zamířil do nedaleké nemocnice, kde si ho po rentgenovém vyšetření nechali přes noc na pozorování. Lukáš Hůlka s podezřením na poškozené vazy v koleni odjel zpět na hotel.

NEDĚLE
Další den logicky nemohl začít jinak než starostí o dva zraněné. Zatímco z nemocnice přišla zpráva, že Radek Lehovec se může vrátit k týmu, u Lukáše Hůlky se po probuzení začaly pomalu naplňovat ty horší scénáře. Koleno mu nedovolilo ani vstát z postele a dojít na snídani. Proto se musel sbalit a během dopoledne odjel s klubovým lékařem do Prahy, kde ho čekají důkladná vyšetření. Pokud se první prognózy potvrdí, bude Lukáš Bohemce scházet několik měsíců.

St. Pölten - Bohemians 1:0 (0:0)
St. Pölten - Bohemians 1:0 (0:0)
Po jeho odjezdu se zbytek výpravy vydal na dopolední trénink na obvyklé místo a klubové auto vyrazilo opět směr St. Pölten, tentokrát však vyzvednout Lehovce z nemocnice. Po obědě se tedy mladý hráč opět připojil k týmu, čeká ho však nějaká doba individuálních tréninků. Odpoledne následoval druhý trénink a po návratu z něj vyrazila část týmu k nedaleké řece Ybbs, kde se v chladné vodě otužovala v rámci regenerace. Po večeři se hráči sešli v masérně ke společnému sledování finále Mistrovství Evropy ve fotbale mezi Itálií a Anglií.

DÖSTYREICH
Ze soustředění pro vás také každý den přichystáme pořad pracovně nazvaný Döstyreich, kde vám Martin Dostál shrne vždy předchozí den v několika minutách. První dva díly již můžete zhlédnout na youtubovém kanále Bohemka TV. Sledujte nás na sociálních sítích, kde informace ze soustředění najdete pod #WAIDHOFEN2021.

Naše sociální sítě:

Bohemka TV