Zasloužené vítězství nad ruským Achmatem Groznyj

Klokani otočili výsledek brankami Koubka, Kovaříka a Nováka.

Zasloužené vítězství nad ruským Achmatem Groznyj

Proti Achmatu Groznyj nastoupil v brance Bačkovský. Kraje zálohy zaujali Fulnek s Kovaříkem a v útoku operovala dvojice Puškáč a Koubek.

Do rychlého vedení se dostal ruský tým. Na přihrávku za obrannou řadu Bohemians si naběhl Alsutanov a střelou k bližší tyči poslal svůj tým do vedení.

To ovšem netrvalo nijak dlouho. V útočné šestnáctce si totiž na střelu přichystal míč Koubek a nádherným technickým obstřelem do šibenice srovnal krok.

Achmat Groznyj - Bohemians Praha 1905 1:3 (1:1)
Achmat Groznyj - Bohemians Praha 1905 1:3 (1:1)
Bohemians byli postupně jistější a lepším týmem na hřišti. Ruský celek se k zakončení dostal ve dvou případech z přímých volných kopů, ale Bačkovského branka výrazněji ohrožena nebyla. První poločas tedy skončil remízou.

V tom druhém měli Bohemians optickou převahu. A po hodině hry ji potvrdili druhým gólem. Po rohovém kopu se ve vápně dostal k balonu Kovařík a střelou k pravé tyči otočil duel ve prospěch Klokanů.

Třetí branku mohl přidat Necid, který se dostal za záda obránce, ovšem jeho úmysl brankář Achmatu přečetl a střelu vyrazil.

Ruský tým se dočkal i srovnávací branky, jenže ta nemohla být uznána, a to kvůli ofsajdovému postavení skórujícího hráče.

V závěru se Bohemians třetí branky přeci jen dočkali. Novák si navedl míč těsně za hranici velkého vápna a přesnou ránou k levé tyči pojistil vítězství Bohemians.