Posílený kádr vyhlíží start ligy

Ve středu odpoledne proběhla v Ďolíčku tisková konference.

Posílený kádr vyhlíží start ligy

Po úvodním slovu si na tiskové konferenci tradičně vzal slovo ředitel klubu Darek Jakubowicz, který po okomentování hospodářské činnosti v minulé sezoně přiblížil dění v klubu během letní přestávky.

"Minulá sezona byla silně ovlivněna covidem. Počítáme se ztrátami okolo 20 miliónů korun. Je tomu tak především kvůli výpadkům příjmů ze vstupenek a merchandisingu. Když se podíváme na dění v klubu od posledního mistrovského utkání, tak nejzásadnější změnou pro oko diváka je nový trávník. Tentokrát se nejedná o výsev, nýbrž o položení koberce. Celá operace proběhla velice rychle, a to už od momentu, kdy se strhávala původní vrstva. Pevně věřím, že na novém trávníku získáme spoustu bodů."

Ředitel Bohemians krom jiného přiblížil i aktuální dění ohledně "velké" rekontrukce Ďolíčku: "Zároveň pokračuje i spolupráce s Pardubicemi, které minimálně tento ročník odehrají v Ďolíčku. Zrekonstruovány byly i VIP prostory s kabinou A týmu. Mluvíme o nejrozsáhlejší rekonstrukci za posledních čtyřicet let. Pokud budeme mluvit o "hlavní" rekonstrukci Ďolíčku, tak momentálně se nacházíme na začátku vypsání architektonické soutěže. Řeší se jeho budoucí podoba a jaké požadavky by měl splňovat pro sehrání domácích soutěží i evropských pohárů."

Tisková konference před sezonou 2021/2022
Tisková konference před sezonou 2021/2022
Poté o pohybech v kádru a letní přípravě promluvil sportovní ředitel Miroslav Držmíšek: "V první řadě jsem rád, že jsme mohli absolvovat klasickou letní přípravu, kterou jsme si naplánovali. Nezasáhl nám do toho ani covid, ani žádné další okolnosti. Trénovali jsme v Česku a vyjeli na soustředění do Rakouska. Tam jsme sice zažili hektické chvíle, ale nakonec se podařilo všechny tři zápasy odehrát."

Dále Miroslav Držmíšek přešel k letním pohybům v kádru: "Ohledně přestupů bylo naším hlavním cílem přivést hráče na krajní pozice, kde jsme se potýkali s personální nouzí. Proto přišel Jakub Fulnek, Martin Nový a Janové Chramosta s Kovaříkem. Dohromady zmíněné kvarteto vstřelilo přes 100 ligových gólů, odehrálo více než 800 zápasů v lize a přes 70 v evropských pohárech. Těmito posilami bychom rádi tým posunuli zase dál. Z hostování se vrátil ještě Matěj Koubek. V kádru je i jeho vrstevník Radek Lehovec z B týmu."

S přípravou byl spokojený i hlavní trenér Luděk Klusáček: "Musím jen potvrdit slova Mirka Držmíška. Jsem rád, že jsme mohli mít pět týdnů na přípravu. Do nich se vešlo i herní soustředění. Krom Honzy Kovaříka byli všichni noví hráči v tréninku od prvního dne. Věřím tomu, že nám pomůžou v těžkém podzimu. V Bohemce jsem dva roky a pokaždé byla první polovina sezony tou slabší. Hned v úvodních kolech se teď utkáme se špičkou naší ligy. Příští víkend máme doma Plzeň, po ní jedeme do Jablonce, načež nás hned čeká domácí derby se Spartou. V září pak hrajeme se Slavií."

Klokany ovšem i nadále sužují zdravotní potíže: "Přípravu nám narušují i zranění. Josef Jindřišek se léčil z dubnového otřesu mozku. Ještě v "české" přípravě se zranili Osmančík, Vrána, Musil a Nový. Nejčerstvější komplikací je stav Lukáše Hůlky, jenž má přetržené křížové vazy v koleni. Nemohl hrát od března a je před ním další pauza, která bude trvat minimálně půl roku. To je pro nás velmi citelná ztráta."

Posledním zástupcem Bohemians na tiskové konferenci byl pětinásobný mistr tuzemské nejvyšší soutěže Jan Kovařík: "Cítím se tady dobře. Když jsem do Bohemky šel, tak jsem věděl, že mančaft je tu dobrý. Kvalitu jsme ukázali už v přípravných zápasech, ačkoliv je samozřejmě stále co zlepšovat. Myslím si, že je vše na dobré cestě a v lize to ukážeme na hřišti."