Po pěti letech znovu zahajujeme ligu proti Hradci

Start nejvyšší fotbalové soutěže se kvapem blíží.

Po pěti letech znovu zahajujeme ligu proti Hradci

Před šestapadesáti dny se výprava Bohemians chystala do města automobilů k poslednímu utkání sezony s domácím týmem. A právě na Městském stadionu v Mladé Boleslavi zahájí svěřenci trenéra Luďka Klusáčka také tento ligový ročník. Tentokrát ale ne proti ambicióznímu výběru pod vedením Karla Jarolíma, nýbrž v konfrontaci s jediným nováčkem této sezony, jímž je východočeský Hradec Králové. Tomu se v přípravě po výsledkové stránce dařilo nadmíru. Ve všech pěti zápasech zvítězil s celkovým skóre 16:2. Nutno ovšem dodat, že hned deset gólů padlo do branek třetiligového Písku a divizního Štětí, jež se ovšem zapsalo na seznam dvou týmů, které dokázaly Votrokům vstřelit gól. Druhým mužstvem jsou právě Bohemians.

Do nové - prvoligové - sezony převzal tým Hradce Králové zkušený trenér Miroslav Koubek. Naposledy vedl v lize právě Klokany. Na lavičce mu budou asistovat Stanislav Hejkal s Adrianem Rolkem. Hráčský kádr byl posílen o několik prvoligových jmen. Brankářský post posílil Vilém Fendrich, jehož fanoušci znají z působení v Opavě. Z Mladé Boleslavi hostuje obránce Jakub Klíma a ze Slovácka duo Filip Kubala a Jakub Rezek. Votrokům už patří Petr Kodeš, jehož hostování z Teplic se změnilo v přestup.

Soustředění v Rakousku
Soustředění v Rakousku
Před prvním utkáním mluvil o rozpoložení Klokanů asistent trenéra Erich Brabec: "Na start ligy jsme naladěni dobře. Pět týdnů jsme se na soutěž připravovali. V prvním kole nás čeká ligový nováček, ale bude se hrát v jeho azylu. S Hradcem jsme hráli už na začátku přípravy, ale teď očekávám jiný zápas."

Letní přípravný zápas ovšem leccos ukázat mohl: "Oba týmy v tom přípravném utkání vyměnily hodně hráčů. Navíc se do zápasu šlo z plné přípravy. Samozřejmě jsou ale věci, které hráči ukázali v tomto utkání a dají se očekávat i v tom ligovém. Hradec je v ofenzivní fázi kvalitní a hraje s velkým nasazením na hranici nedovolených zákroků. Uvidíme, jak se nám bude v prvním kole dařit."

Klokani se sice utkají s nováčkem, to ale neznamená, že by byly rozdány role outsidera a favorita: "Neřekl bych, že Hradec by se nacházel v pozici, kdy nemůže nic ztratit. Druhou ligu vyhrál naprosto suverénně. Mají zažitou vítěznou vlnu, což potvrdili i v přípravě. Všechny zápasy v létě totiž vyhráli. Bude záležet na tom, jak my vstoupíme do utkání a jaká bude naše reakce na situace, které na hřišti budou vznikat."

Votroci v nejvyšší soutěži nebudou bojovat doma Pod lízátky, ale v mladoboleslavském exilu: "Osobně si myslím, že když tým postoupí do nejvyšší soutěže, tak by měl hrát na svém stadionu. Raději bych tedy byl, kdybychom hráli přímo v Hradci. V Mladé Boleslavi je kvalitní trávník. Ačkoliv nám tam poslední zápasy výsledkově nevyšly, tak herně jsme na tom špatně nebyli. Doufám, že na herní stránku navážeme a zlepšíme tu výsledkovou."

Bohemians sehrají utkání úvodního kola letošního ročníku FORTUNA:LIGY proti Hradci Králové na stadionu v Mladé Boleslavi od sobotních 16 hodin. Hlavním rozhodčím bude Pavel Julínek a jeho asistenty Petr Antoníček s Lukášem Lakomým. Utkání můžete sledovat na O2 TV Fotbal.

Hradec Králové - Bohemians 3:1 (3:1)
Hradec Králové - Bohemians 3:1 (3:1)
Ještě v dnešní páteční den budou v online prodeji vstupenky do sektoru pro fanoušky Bohemians. Jejich nákup můžete provést kliknutím na odkaz pod tímto řádkem.

AKTUALIZACE 19:40 - Po skončení online prodeje zbylo do sektoru pro fanoušky Bohemians celkem 60 ks vstupenek. Ty budou v prodeji před vchodem do sektoru u SLO Bohemians.

Nutné je se na stadionu prokázat dokladem o bezinfekčnosti. Samotesty a čestná prohlášení akceptovány nebudou. Doklad musí být zapsán v portálu UZIS nebo v aplikaci Tečka. Povinností také zůstává mít dýchací cesty zakryté ochranným prostředkem bez výdechového ventilu. Tím je mimo jiné respirátor FFP2 (KN95).

Prokázat bezinfekčnost lze celkem čtyřmi způsoby:

• potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní

• potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování AG testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin

• dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci covid-19, uplynuté izolaci v předchozích 180 dnech

• certifikátem o dokončené vakcinaci očkování, pokud:

- v případě jednodávkového očkování uplynulo od aplikace dávky 14 dní

- v případě dvoudávkového očkování uplynulo od podání druhé druhé dávky 14 dní