Květ a Kadlec spojili budoucnost s Bohemians

Oba hráči podepsali kontrakty na tři roky.

Květ a Kadlec spojili budoucnost s Bohemians

Nový ročník FORTUNA:LIGY začíná již zítra. V Ďolíčku bylo ovšem napilno po celou letní přípravu. Během přestávky probíhala výměna trávníku, zmodernizováno bylo zázemí A týmu i VIP prostor. A další novinkou před výkopem úvodního duelu je spojení klubu s dvěma hráči A týmu.

Již rok a půl je Roman Květ součástí týmu Bohemians. Po půlročním hostování bylo jeho působení změněno v přestup. Uplynulá sezona byla úspěšná nejen pro celý tým, ale také pro něj samotného. V konečném součtu nastoupil v 31 ligových zápasech. Dal dva góly a na další tři přihrál. Skvěle se navíc ujal role režiséra hry Klokanů a zařadil se k nejdůležitějším hráčům týmu.

Samotný středopolař Roman Květ se po prodloužení kontraktu těší na společnou radost s fanoušky: “Jsem moc rád, že můžu nadále své nejbližší fotbalové roky spojit s Bohemkou. Obě sezony se nám výsledkově podařily. Sám na sobě cítím, že právě minulá sezona byla také pro mě osobně velmi povedená. Věřím, že na to navážeme i teď a konečně se podělíme o radost také s fanoušky v ochozech Ďolíčku.”

Roman Květ prodloužil smlouvu s Bohemians
Roman Květ prodloužil smlouvu s Bohemians
Prodloužení spojení Bohemians s Romanem Květem okomentoval také Filip Zíka za agenturu Global Sports, která v prosinci čtyřiadvacetiletého záložníka zastupuje: "Těší mě nejen, že Roman dostal v Bohemce před rokem šanci. Ale také, že si svými dobrými výkony nyní zasloužil novou smlouvu. Zároveň je to i důkaz, že klub Romanovi věří a oceňuje jeho dobrou práci odváděnou pro klub. Loňská povedená sezona dává jistě všem hráčům Bohemians, včetně Romana, velkou chuť ji zopakovat, ne-li dokonce překonat. Jsme rádi za vloženou důvěru v podobě nové smlouvy, Bohemka je ideální klub pro další fotbalový růst a jsme přesvědčeni, že bude i nadále pokračovat v kvalitních výkonech."

Spokojenost s pojištěním služeb Romana Květa potvrdil také sportovní ředitel Miroslav Držmíšek: “Prodloužení smlouvy s Romanem Květem bylo logickým vyústěním jeho výkonů v minulé sezoně. Navíc disponuje skvělou kopací technikou a výbornou střelou ze střední vzdálenosti. Ve 23 letech má stále ty nejlepší roky kariéry před sebou a my jsme rádi, že jsme s ním uzavřeli dlouhodobou smlouvu.”

Kvalitní výkony Romana Květa připomněl i asistent trenéra Erich Brabec: "Když se podívám zpátky do doby, kdy k nám Roman Květ z B týmu Příbrami přišel, tak jsme hned věděli, že fotbal hrát umí. Potřeboval pouze čas, aby se u nás adaptoval. Ten dostal a v posledním půlroce ukazoval, že je naším stěžejním hráčem. Prodloužení smlouvy by mu mohlo pomoci i v tom ohledu, že se zklidní a bude podávat třeba ještě lepší výkony, než tomu bylo na jaře."

Spojení Romana Květa s Bohemians bude tedy po dnešním podpisu trvat minimálně do 30. června 2024.

Pro dnešek ale nezůstalo u jediného podpisu. Svou první profesionální smlouvu podepsal mladý obránce Adam Kadlec, který byl s A týmem již v jarní části minulého ročníku FORTUNA:LIGY. Během ní zvládl nastoupit do dvou ligových zápasů. Stalo se tak proti Opavě a Mladé Boleslavi. V letní přípravě naskočil do šesti duelů. K přednostem vysokého obránce patří hlavně cit pro rozehrávku.

Čerstvě dospělý Adam Kadlec se už těší na další práci s ligovými spoluhráči: "Je to má první profesionální smlouva. Ohromně si vážím toho, že už na jaře v dorosteneckém věku jsem dostal do A týmu, kde jsem nasbíral cenné zkušenosti. Musím na sobě teď makat ještě více, abych se co nejrychleji adaptoval na dospělý fotbal. Kluci v kabině mi od začátku ve všem pomáhají. Moc se těším na další tréninky i zápasy, které nás společně do budoucna čekají."

Adam Kadlec podepsal první profesionální smlouvu
Adam Kadlec podepsal první profesionální smlouvu
Že je před Adamem ještě spousta práce připomněl i přítomný agent Karol Kisel: "Adam přišel do Bohemky už v žákovském věku. Jeho cesta je krásnou ukázkou toho, že tvrdá práce a trénink navíc se vyplácí. Teď musí makat ještě více, protože dospělý fotbal je úplně o něčem jiném, než ten mládežnický. Má skvělého mentora v trenéru Klusáčkovi. Jeho výhodou je již teď výška a cit pro rozehrávku.”

Klokani se můžou mimo jiné také těšit z toho, že mají v A týmu dalšího odchovance. Podpis smlouvy s mladým obráncem okomentoval i sportovní ředitel Miroslav Držmíšek: "Adam se stal sice teprve nedávno dospělým, ale své kvality prokazoval už v dorostu. Svými výkony v přípravě přesvědčil trenéry, aby se stal právoplatným hráčem A týmu. Má ohromný cit pro hru při rozehrávce, což je u tak mladého kluka skvělá věc. Jsme šťastní také z toho důvodu, že typ moderního obránce máme z vlastních zdrojů. Tím pro něj ale všechno teprve začíná. Musí na sobě ještě více pracovat, aby se adaptoval na dospělý fotbal.”

Pohled na nejmladšího člena A týmu přidal i Erich Brabec: "V Adamovi vidíme perspektivu do budoucna. Svoji kvalitu totiž má. Do některých zápasů už naskočil. V mých očích se prozatím nejedná o hráče do základní sestavy. Adam to ví a pracuje na sobě. Já věřím, že ve svém přístupu bude pokračovat."

První profesionální smlouva Adama Kadlece je tříletá a hráčem Bohemians bude do 30. června 2024.