První ligový bod vystřelil Puškáč

Bohemians na úvod ligy remizovali s Hradcem Králové.

První ligový bod vystřelil Puškáč

V prvním kole proti Hradci si hned tři hráči připsali ligovou premiéru v dresu Bohemky. Jmenovitě šlo o Fulneka s Kovaříkem, kteří obsadili kraje záložní řady. Posledním do party byl útočník Chramosta.

Po vyrovnaném úvodu měli první šanci Bohemians. Tvrdou ránu Bederky ovšem zvládl brankář Fendrich vyrazit a Chramosta sice z dorážky napálil míč do sítě, ale pouze z ofsajdového postavení. Domácí odpověděli hlavičkou Prekopa, která skončila mimo tři tyče.

To už neplatilo při další akci. Z levé strany Klokanů přiletěl centr do šestnáctky z kopačky Mejdra, kde si ho našel Vašulín a hlavou poslal svůj tým do vedení.

Hradec - Bohemians
Hradec - Bohemians
Náskok mohl být vzápětí dvoubrankový. Od rohového praporku odcentroval Rada, přetažený centr vrátil přes celou branku Kodeš k osamocenému Donátovi, který ve vyložené pozici hlavičkoval pouze do boční sítě.

Šanci na srovnání stavu měla Bohemka po rohovém kopu Kovaříka, kdy v malém vápně vznikl závar. Jenže Puškáč s Köstlem nedokázali dostat balon v soubojích do branky, kde v tu chvíli chyběl gólman Fendrich. Na druhé straně se zaskvěl Bačkovský, když vyrazil nepříjemnou ránu Prekopa zpoza šestnáctky.

Mladý gólman ve službách Klokanů se vytáhl i o malou chvíli později. K exekuci přímého kopu z dvaceti metrů se totiž postavil Rada, který mířil pod břevno, avšak Bačkovský vytěsnil střelu na roh. První poločas tak skončil lépe pro Hradec.

Hned zkraje druhé půle předvedli Klokani skvělou akci. Bačkovský dlouhým a hlavně přesným výkopem z vlastní šestnáctky vyslal skvěle do samostatného úniku Chramostu, který brankáře Fendricha obstřeloval, ale ačkoliv padal na pravou stranu, tak ještě levou rukou zvládl střelu forvarda Klokanů vyrazit.

Vzápětí se už Bohemka radovala. Po závaru v šestnáctce Hradce neuspěli v zakončení Puškáč s Köstlem, jenže míč se ještě dostal podruhé k nohám Puškáče, jenž ukázal instinkt střelce a srovnal stav utkání.

Hradec - Bohemians
Hradec - Bohemians
Po hodině hry se na hrací plochu dostal záložník Květ. Po malé chvíli pobytu na hřišti vyslal šajtlí do úniku Chramostu, jenž v šestnáctce střílel na přední tyč, ale brankář Hradce střelu vyrazil.

Pět minut před koncem utkání byla k vidění velká šance v obranném vápně Bohemky. Proti noze dostal na hranici šestnáctky balon zkušený Dvořák, jenže levačkou naštěstí pro Klokany střílel jen o centimetry vedle levé tyče branky Bačkovského.

Remízový výsledek vydržel na ukazateli skóre až do závěrečného hvizdu. V úvodním kole si tedy Bohemians připsali remízu za bod s nováčkem.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Dnes nemůžeme být spokojeni s výkonem, protože jsme byli zejména v prvním poločase pasivní. Víceméně jsme jen čekali, co udělá soupeř a nedostali se ke kontrole míče. Vstřelená branka navíc posadila Hradec na koně. Během poločasové pauzy jsme si to vyříkali a po ní se hra malinko zlepšila. Podařilo se nám vyrovnat, ovšem v závěru jsme znovu padli do pasivity. Hradec nás ještě mohl potrestat."