Puškáč podepsal dlouhodobou smlouvu

Profesionální kontrakt dostal také mladý Radek Lehovec.

Puškáč podepsal dlouhodobou smlouvu

Během letní přestávky bylo kolem osmadvacetiletého útočníka na přestupovém trhu rušno. Po zájmu ostravského Baníku ale zůstal mezi krásami hlavního města Prahy. Pár dní před prvním domácím zápasem nové sezony podepsal s Bohemians nový kontrakt. Ten má dobu trvání tři roky, a tak Puškáč zůstává Klokanem až do 30. června 2024.

Už čtvrtou sezonou má opavský odchovanec své místo v kabině Bohemians. K týmu se v zimě 2019 připojil na soustředění v Turecku. V jarní části 2019 i povětšinu následující sezony ho však sužovala zranění. V minulém ročníku už ale ukázal své střelecké schopnosti. V lize se gólově prosadil celkem pětkrát a stal se nejlepším střelcem Klokanů. K tomu přidal další tři asistence a jeden gól v pohárovém utkání. Za dalším vylepšením střeleckých statistik vykročil rázně i letos. V úvodním kole proti Hradci Králové si zapsal na své konto první vstřelený gól.

"Můj začátek v Bohemce nebyl dobrý. Provázela mě častá zranění a měl jsem i velkou smůlu. V posledních měsících se mi však začalo dařit a nabídky nové smlouvy od Bohemky si moc vážím. Po tom složitém startu cítím důvěru vedení a je pro mě velmi důležité, že tady mohu pokračovat,“
řekl po podpisu David Puškáč.

Prodloužení smlouvy s vysokým útočníkem kvitoval sportovní ředitel Miroslav Držmíšek: "Nejen pěti brankami v minulé sezoně David ukázal, jakou má pro nás cenu. Navíc také zažívá delší období, kdy je zdravý a může se soustředit jen na fotbal. Věřím, že také nová smlouva mu osobně pomůže a své střelecké statistiky ještě vylepší.“

"Jsme rádi, že David v Bohemce pokračuje. Věříme, že naváže na poslední půlrok a přidá víc gólů. To mu pomůže posunout sebe i celou Bohemku dál," dodal hráčův agent Radek Matějek.

Tříletý kontrakt s Bohemians podepsal také mladý obránce Radek Lehovec, jenž naskočil celkem do osmi přípravných utkání. V nich si připsal jednu asistenci, když v nedávné generálce proti Senici přihrál na gól Tomáši Necidovi.