Atraktivní bitvu vyhrála Plzeň

Utkání nabídlo několik velkých šancí a dva pokutové kopy.

Atraktivní bitvu vyhrála Plzeň

Na Viktorii Plzeň vyrukovala Bohemka v tříobráncovém rozestavení. Do základní jedenáctky se vrátil Květ a na hrotu útoku nastoupil Necid. Už v úvodu byl sám před brankou Hronek, jenž stihl vystřelit, ovšem z ofsajdového postavení. Po deseti minutách hry pálil ze střední vzdálenosti na druhé straně Šulc, ale nad branku Bačkovského.

Před zaplněným kotlem Bohemky se protlačil do koncovky forvard Necid, avšak ve složité pozici a zády k brance nestřílel razantně. Gólman Hruška pokus zkušeného útočníka skryl v rukavicích.

Bohemians - Plzeň
Bohemians - Plzeň
Utkání vstoupilo do své druhé dvacetiminutovky, když ofenzivu podpořil Kovařík a při aktivním převzetí míče v útočné šestnáctce byl faulován. Hlavní sudí Machálek ani chvilku neotálel a okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Puškáč a nekompromisní ránou do pravého horního rohu zajistil svým druhým letošním gólem Klokanům vedení.

Vzápětí nebyla Plzeň daleko od srovnání. Po levé straně vedl útok Mosquera a svým typickým ostrým centrem hledal na malém vápně Kayambu. Křídelní hráč Plzně měl ovšem před sebou Vondru, který mu situaci ztížil, a tak střela letělo mimo tři tyče.

Deset minut po brance Klokanů se mohla radovat i Viktoria. Naštěstí pro Klokany ale Hejda hlavičkoval po centru Kayamby o pár centimetrů nad břevno branky Bohemians. Vzápětí střílel efektními nůžkami jeho obranný kolega Brabec, ale ani tato střela se do branky nevešla.

Před poločasovou přestávkou znovu hrozila Bohemka. Nejprve se do krásného centru Kovaříka hlavou položil Köstl, ale Hruška balon lapil. Standardní situaci z pětadvacetimetrové vzdálenosti následně zahrávali Zelenobílí. Míč si vzal střední záložník Květ a jeho pumelici Hruška s velkými problémy vyrazil před sebe. První poločas tak skončil jednobrankovým vedením Bohemians.

Bohemians - Plzeň
Bohemians - Plzeň
Z toho druhého uběhlo jen pár minut, když v obranné šestnáctce upadl Chorý po souboji s Vondrou. Sudí Machálek ihned ukázal na penaltový puntík. Míč si vzal střídající Beauguel a přesnou trefou k levé tyči srovnal stav utkání.

Velkou příležitost měl také aktivně hrající Kayamba. Ocitl se už sám před brankářem Klokanů, jenž ale vytáhl skvělý zákrok a zachránil remízový stav.

Jenže jen na chvilku. Pak totiž Chorý přistrčil míč Káčerovi, jehož obstřel zapadl přesně na zadní tyč, kterým otočil stav duelu.

Klokani se v samotném zbytku utkání se vší vervou snažili dotáhnout ztrátu. Před brankou soupeře nebyli několikrát daleko od vstřelené branky, ale v závarech v útočné šestnáctce druhý gól nevytěžili. Kovaříkův centr od rohového praporku prolétl až na zadní tyč k Vackovi, jenže zkušený záložník nedokázal dostat míč za brankovou čáru. V nastaveném čase měl obrovskou šanci střídající mladík Koubek, ovšem proti němu vyběhl brankář Hruška a tvrdou ránu z bezprostřední blízkosti zneškodnil. Úvodní domácí utkání tak skončilo pro Bohemians porážkou.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Bylo to utkání dvou rozdílných poločasu. V tom prvním se nám hra dařila. Dokázali jsme být aktivní v napadání i ve hře. Z toho jsme vytěžili i vedení. Do druhé půle nastoupil Beauguel a Plzeň zjednodušila hru. Bylo to poté o tom, kdo hru uchopí. My měli náznak šance Puškáčem, kterému nevyšel krok. Plzni se povedlo vyrovnat a nakonec i duel otočit. Bohužel jsme ani ze závarů nedokázali srovnat výsledek."