V neděli odpoledne proti ambicióznímu Jablonci

Klokani se pod dohledem televizních kamer představí na Střelnici.

V neděli odpoledne proti ambicióznímu Jablonci

Na druhý srpnový víkend se Klokani vypraví znovu po dálnici D10. Tentokrát je ovšem cíl dále, než tomu bylo v úvodním ligovém kole. Pocestují totiž na stadion Jablonce, kde se v roli soupeře vystřídají se skotským Celticem, který ve čtvrtek zvítězil nad týmem Petra Rady v předkole Evropské ligy (4:2). V dosavadních dvou ligových zápasech Severočeši zvítězili v domácí přetahované proti Ostravě (1:0), ale následně padli v Mladé Boleslavi (0:3). Po nedělním duelu čeká tým okolo Tomáše Hübschmanna odveta v Glasgow, kde budou proti Celticu muset smazat dvoubrankové manko, aby mohli usilovat o postup do další fáze.

V létě byla Bohemka s Jabloncem v kontaktu i na přestupovém trhu. Z Ďolíčku putoval na Střelnici záložník Antonín Vaníček. Naopak u Botiče je nováčkem útočník Jan Chramosta. Ani jeden z hráčů ale v neděli v nominaci svého týmu figurovat nebude. Citelnou ztrátu zaznamenal Jablonec v útoku. Odešel totiž střelec třinácti gólů z minulé sezony Ivan Schranz, a to do pražské Slavie. Ve svém angažmá na Střelnici už nepokračují ani Vladimír Jovovič s exKlokanem Jakubem Podaným.

Jablonec - Bohemians 2:1 (1:0)
Jablonec - Bohemians 2:1 (1:0)
Plnohodnotným hráčem Jablonce je znovu defenzivní univerzál Jaroslav Zelený. Ze Slavie hostuje rychlonohý záložník Tomáš Malínský. Nováčkem v týmu je také Michal Surzyn, jenž přestoupil z Pardubic. Poslední posilou se stal David Houska, jehož posledním působištěm byla Olomouc.

Asistent trenéra Erich Brabec zmínil poslední dvě utkání Jablonce: "Dvakrát po sobě prohráli vysokým rozdílem. Obdrželi v těch dvou zápasech celkem sedm branek, takže je to určitě nějakým způsobem poznamená. Trenér Rada ale určitě tým dokáže připravit na nedělní utkání velmi dobře."

Po pohárovém utkání by se nabízela v podání Jablonce rotace sestavy před odvetou: "Trenér Rada není tím typem trenéra, který by točil sestavu při náročném programu. Má nějakých svých třináct hráčů, kterým důvěřuje a dává jim velkou minutáž. Osobně nepředpokládám, že by došlo k velké fluktuaci hráčů. Nicméně je potřeba říct, že pak je čeká další náročný týden. Může se tedy stát, že na dvou až třech místech k hráčským změnám dojde. Ze čtvrtečního pohárového zápasu odstoupil Kratochvíl, jehož může nahradit Houska. Rozhodně mají dostatek hráčů k tomu, aby se změny daly udělat."

Ačkoliv Jablonec moc branek nedostává, tak od Celticu inkasoval čtyři branky: "Doufáme, že budeme alespoň z poloviny efektivní, jako byl Celtic. Ten si vypracoval ještě další příležitosti, které nedokázal proměnit. Uvidíme, jak se bude dařit nám."

Klokani se hned na startu soutěže utkají s pohárovými zástupci: "Výsledkově jsme nezvládli domácí utkání s Plzní. Zápas jsme prohrát neměli a i teď do Jablonce by se nám jelo v jiném rozpoložení. Nemůžeme si ale vybírat. Prostě teď jedeme do Jablonce a za týden máme doma Spartu. Doufám, že zápas na severu Čech zvládneme a nějaké body přivezeme."

V neděli bude každopádně v sestavě Bohemians chybět Jan Chramosta: "Momentálně léčí nějaké drobné šrámy. Honza nastoupil v prvním kole od začátku a zvládl to celkem dobře. Jeho absence je rozhodně komplikací. To ovšem platí u každého hráče, s nímž nemůžeme počítat."

Jablonec - Bohemians 2:1 (1:0)
Jablonec - Bohemians 2:1 (1:0)
Bohemka se představí na Střelnici proti Jablonci v neděli od 16 hodin. V přímém přenosu bude zápas vysílat stanice O2 TV Sport, a to včetně předzápasového studia. Pro utkání byl delegován do role hlavního sudího Tomáš Klíma. Asistovat mu budou Jakub Hrabovský s Janem Vodrážkou.

V prodeji jsou také vstupenky do sektoru pro fanoušky Bohemians. Jeden lístek stojí 135 Kč a nákup lze jednoduše provést na odkazu níže.

>>> VSTUPENKY <<<

Na utkání si můžete vsadit také u sázkové kanceláře Fortuna. Na výhru Bohemky je aktuálně kurz 4.55. Do kompletní nabídky možností můžete nahlédnout ZDE.