Dramatický duel skončil remízou

Z horké jablonecké půdy veze Bohemka bod.

Dramatický duel skončil remízou

Bohemka v Jablonci nastoupila v nové sadě venkovních dresů. Jmenovitě se pak do základní jedenáctky vrátil Fulnek. Po pár minutách získal skvěle míč Kovařík a protiútok vyřešil přihrávkou na lépe postaveného Květa, ale balon před ním sebral gólman Hanuš. Ještě ve větší šanci byl o pár minut později Vondra, který sám před brankářem zakončoval křižnou střelou na zadní tyč, ale tu famózně zneškodnil brankář Jablonce.

Po uplynutí úvodní čtvrthodiny už Klokani ale udeřili. A nutno podotknout, že tato akce nebyla domácím fanouškům cizí. Kovařík si na levé straně přichystal balon a výsostným centrem našel na milimetr přesně nabíhajícího Puškáče, který v celé kráse prokázal své střelecké schopnosti a s přehledem umístil míč na zadní tyč za bezmocného Hanuše. Útočník Klokanů se tak trefil ve třetím utkání po sobě.

Jablonec - Bohemians
Jablonec - Bohemians
Domácí se do dobré šance dostali po standardní situaci. Tu rozehrál centrem do šestnáctky Krob a míč propadl na zadní tyč ke Kubistovi, jenž pálil nad branku Bačkovského. Mladý brankář Bohemky si připsal skvělý zákrok o chvilku později, když vytěsnil na rohový kop nepříjemnou ránu Housky. První poločas skončil lépe pro Klokany, kteří vedli o jednu branku.

Po přestávce se snažil Pilař několika individuálními průniky zatopit Klokanům, ale k nebezpečné střele ho důslední obránci nepustili. Ale právě levý záložník měl na svědomí jeden z hlavních okamžiků druhé půle. Čtvrt hodiny před koncem zkoumal sudí Klíma situaci ve vápně Bohemky u monitoru a nakonec nařídil penaltu pro Jablonec. Té se ujal právě Pilař a ačkoliv Bačkovský směr střely vystihl, tak na míč bohužel nedosáhl.

Jablonec - Bohemians
Jablonec - Bohemians
Ale vedení si Bohemka mohl vzít téměř okamžitě zpět. Na konci akce byl Hronek, ale z hranice velkého vápna přestřelil branku Hanuše. Udeřilo naopak na opačné straně hřiště. Střídající Čvančara si našel ve vápně Klokanů míč a střelou na přední tyč otočil stav utkání.

Bohemians v nastaveném čase srovnali. Po závaru ve vápně Jablonce měl míč na noze Köstl, ale v těžké pozici pálil kousek nad břevno. Ještě předtím ale po souboji zůstal v útočné šestnáctce Klokanů ležet Bederka. Hlavní sudí i tuto situaci kontroloval u monitoru a také v tomto případě nařídil pokutový kop, ale tentokrát pro Bohemians. Míč si vzal Kovařík a přesnou střelou k levé tyči srovnal stav zápasu, které byl vzápětí ukončen. Zelenobílí si tak odvezli z horké jablonecké půdy bod.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Trochu mi zápas připomínal ten náš minulý s Plzní. Shodně jsme vedli o gól, ale soupeři se poté povedlo výsledek otočit. Dnes ale bereme alespoň bod, takže utkání pro nás tentokrát skončilo lépe. Byli jsme ale také blízko k tomu, abychom tu vyhráli. Je to pro nás spíše ztráta. Hlavně v první půli jsme měli vyřešit lépe několik protiútoků."