Pod září reflektorů do derby proti Spartě!

Bohemians se chystají na další domácí bitvu.

Pod září reflektorů do derby proti Spartě!

Zatímco ve všedních dnech v Ďolíčku probíhalo Letní kino, tak Bohemians se v Uhříněvsi připravovali na další domácí zápas. Čas se ovšem nachýlil a před víkendem už se veškeré myšlenky upínají k sobotní bitvě se Spartou. Pro tu bude derby v Ďolíčku už osmým soutěžním zápasem v nové sezoně. Navíc v úterý pro ni skončila cesta Ligou mistrů, když v předkole nestačila na Monako. Svěřenci Pavla Vrby ale dobře začali českou nejvyšší soutěž, když ve třech zápasech získali všech devět bodů. Inkasovali pouze dvě branky (v prvním utkání s Olomoucí - 3:2) a nastříleli jich celkem deset.

V létě posílil Spartu ofenzivní univerzál Jakub Pešek z Liberce a dánský obránce Casper Höjer z tamního AGF Aarhus. Naopak odešli Matěj Hanousek (hostování ve Wisle Krakow), Michal Trávník (hostování v Kasimpase) a útočník Libor Kozák.

Bohemians - Sparta 1:2 (1:1)
Bohemians - Sparta 1:2 (1:1)
K lídrům produktivity znovu se od začátku nové sezony zařadil Adam Hložek, který v lize skóroval už dvakrát. V evropských pohárech se střelecky dařilo Davidu Mobergu-Karlssonovi, jenž skóroval proti Rapid Vídeň a naposledy i na hřišti Monaka. Ačkoliv je sezona teprve kousek za startovní čárou, tak Sparta už počítá zraněné. Vypadli ji oba Ladislavové Krejčí, obránce Hojer a naposledy také kapitán Bořek Dočkal.

Erich Brabec shrnul úvodní tři zápasy Bohemians: "Krom prvního utkání s Hradcem jsme zbylá utkání herně zvládli poměrně dobře. Vyhodnotili jsme si situace, s nimiž jsme měli problémy. Doufáme, že v derby proti Spartě ukážeme to nejlepší, co v nás je."

Letenské už v úvodu soutěže trápí marodka: "Samozřejmě je absence takových hráčů oslabením. Bude záležet na tom, jak se bude dařit hráčům, kteří nastoupí místo nich. Konkrétně třeba Karabec několikrát ukázal, že má podobné předpoklady, jako právě Dočkal. Pokud nastoupí proti nám, tak si na něj budeme muset dát opravdu velký pozor."

Proti Karviné se sestava Sparty natolik nelišila, vzhledem k tomu, že hned v úterý byla na programu odveta v Monaku: "Je to spíš otázka pro trenéra Vrbu. Netuším, jak jsou na tom hráči Sparty zdravotně. Sezona teprve začíná. Ve čtvrtém kole asi nebude chtít kouč Vrba nasazovat hráče, kteří jsou třeba trochu "nakřáplí." Jestliže má někdo problémy, tak ho nechá odpočinout. Jinak ale počítám s tím, že Sparta přijede v nejsilnějším možném složení."

Naopak Klokanům už se někteří hráči z marodky vracejí: "Už se nám několik jedinců do tréninku zapojilo. Uvidíme, jakou zvládnou minutáž v ostrém utkání. Máme ovšem k dispozici hráče, s nimiž jsme předtím nemohli počítat."

Bohemians - Sparta 1:2 (1:1)
Bohemians - Sparta 1:2 (1:1)
Derby se Spartou začíná v Ďolíčku s úderem 19. hodiny. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Pechanec. Na čarách mu budou asistovat Jan Paták s Adamem Horákem. Chybět nebudou ani videorozhodčí. V přímém přenosu zápas odvysílá stanice O2 TV Sport. Na utkání si můžete vsadit u sázkové kanceláře Fortuna. Na výhru Bohemky je kurz 4,50. Kompletní nabídku naleznete ZDE.

Před utkání bude možné koupit pouze vstupenky do sektoru B (kotel Bohemians). Při nákupu na pokladně je nutné předložit permanentku, členskou kartičku DFB nebo oficiálního fanklubu. Na jednu kartičku můžete koupit celkem další čtyři vstupenky. Brány stadionu se otevřou hodinu a půl před výkopem duelu, což bude v 17:30. Od této chvíle budou také v prodeji vstupenky do sektoru B. Před utkáním si nezapomeňte zakoupit od klubových kamelotů Magazín Klokan, kde naleznete i velký rozhovor.

Nadále zůstává v platnosti povinnost mít dýchací cesty zakryté respirátorem, a to minimálně třídy FFP2 (KN95). Jídlo a pití je možné konzumovat na tribunách stadionu. V dřevěném stánku na Náměstíčku, obou na ochozech hlavní tribuny a v kotli "pod hodinami" budou přijímány platby kartou. Pro vstup na stadion je současně nutné se prokázat dokladem o bezinfekčnosti. Online budou akceptovány státem uznávané varianty, což je aplikace Tečka (ke stažení ZDE) a Očkovací portál občana.

POTVRZENÍ O BEZINFEKČNOSTI
Bezinfekčnost je vyžadována u všech osob starších 6 let. Nejsou uznávány samotesty ani testy s potvrzením od zaměstnavatele. U vstupu do Ďolíčku lze prokázat bezinfekčnost jedním z následujících dokumentů:

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.
• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování AG testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin.
• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace
• Certifikátem o dokončené vakcinaci očkování, pokud:
- V případě jednodávkového očkování uplynulo od aplikace dávky 14 dní.
- V případě dvoudávkového očkování uplynulo od podání druhé dávky 14 dní.

Na antigenní test si můžete přímo v den utkání dojít do nedalekého Edenu. Termín si můžete zarezervovat kliknutím na odkaz níže.

>>> REZERVAČNÍ SYSTÉM <<<