Derby v zaplněném Ďolíčku skončilo remízou

Zápas nabídl několik velkých šancí a skončil smírným výsledkem.

Derby v zaplněném Ďolíčku skončilo remízou

Proti Spartě nemohl v brance kvůli dohodě klubů nastoupit Bačkovský, a tak jeho místo mezi tyčemi zaujal Le Giang. Na hrotu útoku poté dostal šanci Keita. Už po dvou minutách pálil nebezpečně hostující Sáček, jenže brankář Klokanů pod břevnem ránu vytěsnil na roh. Na opačné straně se zrodila ještě větší šance. Po sérii soubojů se míč snášel na malém vápně k nohám Květa, jenže tuto střelu na brankové čáře ještě vykopl clonící hráč Sparty.

Bohemians - Sparta
Bohemians - Sparta
I další příležitost si vytvořila Bohemka. Centr z kopačky Kovaříka se snášel k Dostálovi, jehož hlavičku zablokoval bránící hráč Sparty, ale balon se odrazil zpět ke kapitánovi Klokanů, jenž pálil tvrdě na zadní tyč, ovšem Nita ukázal skvělý postřeh a pravou nohou ránu vyrazil. Zelenobílí byli aktivnějším což demonstroval velmi zajímavým pokusem i Levin. Brankář Sparty se ale zaskočit nenechal a vytěsnil pokus na rohový kop.

Jakmile začalo dvouminutové nastavení, mohlo se skóre měnit. Karlsson prostrčil balon do uličky Wiesnerovi, ale proti němu vyběhl Le Giang a střelu zneškodnil. No a nakonec se radovala Bohemka. Před prázdnou branku totiž nezištně Puškáč přihrál Dostálovi, který neměl problém zařídit Bohemce těsný poločasový náskok.

Bohužel ale ve druhé půli vydržel necelých deset minut. Pak si totiž centr od rohového praporku našel Pavelka a srovnal stav derby. Tentýž hráč skóroval i v jarním utkání v Ďolíčku.

Bohemians - Sparta
Bohemians - Sparta
Vzápětí mohla Sparta dokonce vést, když dostal míč do běhu Hložek a pumelicí orazítkoval naštěstí jen břevno branky Le Gianga. Prosadit se mohli také Klokani, když se v šestnáctce obtáčel s míčem Necid, ale ve skrumáži nakonec nedokázal ani jeden z hráčů Bohemky důrazně zakončit.

Derby se Spartou tak nakonec skončilo remízou, když padla oba brankáři inkasovali jednou.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Myslím, že diváci se dnes bavili. Viděli kvalitní utkání, v němž jsme byli první půli lepší asi my. Pak už nás Sparta přitlačila. Proto považuji remízu za spravedlivou. Pokud ztratíte vedení a nevyhrajete, tak je to vždycky ztráta. Bod musíme brát."