Le Giang: Podali jsme výborný týmový výkon

Derby se Spartou hodnotí brankář Patrik Le Giang.

Le Giang: Podali jsme výborný týmový výkon

Utkání se Spartou okomentoval brankář Patrik Le Giang, který čelil v prvním poločase dvěma velkým šancím Sparty. Mluvil také o výkonu Klokanů a inkasované brance.

Je bod se Spartou pro nás dobrým výsledkem?
Těžko se dá říct, zda je remíza ziskem, či ztrátou. Přeci jen jsme hráli s velmi silným týmem, jímž Sparta bezpochyby je. Je obecně známé, že Sparta je pojem sama o sobě. My jsme v prvním poločase hráli výborně. Nesmíme ale zapomenout ani na to, že soupeř měl rovněž své příležitosti. Když vezmu v potaz všechny tyto faktory a skutečnosti, tak remíza je přijatelná. Samozřejmě jsme ale chtěli vyhrát. Vedli jsme a utkání chtěli uhrát tak, aby konec zápasu byl pro nás vítězný. Bohužel přišla inkasovaná branka na začátku druhého poločasu. Rozhodně se nemáme za co stydět, protože jsme podali skvělý týmový výkon.

V úvodu nebezpečně pálil Sáček a před pauzou jsi čelil nájezdu Wiesnera...
První střela Sáčka mi trochu pomohla. Před brankou vznikaly situace, kdy to byly spíš takové polostřely, ale dařilo se nám jednotlivé momenty řešit. Soupeř nakonec skóroval jen jednou. Ideální by ovšem pochopitelně bylo, kdybychom neinkasovali vůbec.

Vyrovnávací branka Sparty padla po rohovém kopu. Shodou okolností to byl Pavelka, jenž skóroval z podobné situace i v jarním utkání...
Sparta měla roh a když už letěl míč, tak já jen viděl něčí nohu. Nakonec to tedy byl Pavelka, který se trefil přesně.

Bohemians - Sparta 1:1 (1:0)
Bohemians - Sparta 1:1 (1:0)
Poté měl velkou šanci Hložek, po jehož střele se otřásá břevno branky možná ještě teď...
Snažil jsem se ho při té situaci ustát a čekat do poslední chvíle. Jakmile míč proletěl kolem mě a slyšel jsem břevno, modlil jsem se, aby spadl před bránu, nikoliv do ní. V té chvíli při nás skutečně stálo štěstí.

Jaké pro tebe bylo se vrátit do branky v lize po delší době?
Hrát proti Spartě je vždycky fotbalovým svátkem. Tak jsem utkání i bral a těšil se na něj. Také pro takové zápasy se vyplatí dělat všechno stále na sto procent.

Jakým jsou tři body po čtyřech kolech výsledkem?
Los jsme měli sice těžší, ale jde jen o nějaké papírové předpoklady. Chceme vyhrávat v každém zápase. Budeme pokračovat v tvrdé práci a věříme, že body nám s takovými výkony budou jen přibývat.