V sobotu hrajeme znovu v Ďolíčku

Bohemka se v roli hostujícího týmu utká s Pardubicemi.

V sobotu hrajeme znovu v Ďolíčku

V sobotu Bohemka získala zasloužený bod v derby proti Spartě. Od nového týdne se pilně chystá na venkovní duel, kde bude chtít navázat na aktuální statistiku, protože ve dvou zápasech na hřišti soupeře neprohrála. Tentokrát ale nepůjde o klasický duel na hřišti soupeře. Sokem Klokanů totiž budou Pardubice, které hrají svá domácí utkání v Ďolíčku, a tak svěřence Luďka Klusáčka čeká téměř domácí utkání. Východočeši prozatím, stejně jako Bohemians, čekají na první vítězství v této sezoně. Prozatím dokázali "doma" získat bod s Karvinou (2:2) a Mladou Boleslaví (1:1). Neúspěšný byl tým okolo Jana Jeřábka ve venkovním prostředí, když neuspěl v přestřelce na Hané proti Sigmě Olomouc (2:3) a naposledy padl i v bouřlivém prostředí ostravského Baníku (1:3).

Přes léto odešel z týmu mladý záložník Michal Hlavatý, který patřil ke klíčovým postavám a strůjcům úspěšné sezony po postupu z druhé ligy. Přípravu už strávil zpět v kádru mateřské Viktorie Plzeň. Uplynulý vydařený ročník vynesl nové angažmá také Michalu Surzynovi, jenž zamířil do Jablonce. To ovšem nejsou všechny "odchody ze základní sestavy." Brazilský dynamický záložník Ewerton totiž během svého působení v Pardubicích byl stále hráčem Mladé Boleslavi, kam se po kvalitních individuálních výkonech vrátil a nový ročník už zahájil pod vedením svérázného kouče Karla Jarolíma.

Pardubice - Bohemians 0:2 (0:1)
Pardubice - Bohemians 0:2 (0:1)
Nováčkem v týmu jsou naopak záložník Michal Beran s brankářem Jakubem Markovičem, kteří jsou zapůjčeni ze Slavie. Stejnou formou působí pod vedením kouče Karla Krejčího i útočník Mojmír Chytil a Ladislav Dufek.

Pardubice v dosavadních čtyřech kolech inkasovaly celkem devět branek, z čehož třetina byla ze standardních situací. Zbylých šest padlo ze hry, přičemž čtyři z levé strany. Východočeši současně už dvakrát skórovali z rohového kopu, když se na obou podílel rozehrávkou Tomáš Čelůstka. Právě on měl v této sezoně doposud na starost celkem šestnáct rohových kopů. Osm jich letělo bližší tyč a pět na vzdálenější.

Asistent trenéra Erich Brabec se vrátil ještě k posledním duelům: "V úvodních zápasech jsme hráli dobře, tudíž ty remízy beru jako ztrátu. Minimálně jeden měl skončit naším vítězstvím. Určitě bychom teď byli na lepších pozicích v tabulce."

V létě došlo v týmu Pardubic k personálním změnám: "Neřekl bych, že se kádr Pardubic nějak příliš změnil. Kostra týmu zůstala téměř stejná a vyměnili se pouze někteří hráči. Myslím, že kvalita je stále vysoká. Dávají podobné branky, jako v minulé sezoně. Hráči jsou mladí, hladoví a chtějí se v lize ukázat. Poslední utkání třeba výsledkově Pardubice nezvládly, ale v mých očích hrály velmi dobře."

V týmu ovšem zůstal útočník David Huf, kterému se střelecky v minulém ročníku dařilo: "V základní sestavě nenastupuje ani teď. Většinu branek vstřelil z pozice, kdy šel do utkání z lavičky. Má potenciál, ovšem z nějakého důvodu se nedostal přes Pavla Černého a trenéři ho využívají jako střídajícího hráče."

Klokany v sobotu čeká sice venkovní utkání, i když trochu atypické: "Samozřejmě je výhodou, že se hraje v Ďolíčku, kde známe tady každý metr hřiště. To rozhodně nezastírám. Získané body budou ale pro nás do tabulky pravdy plusové."

Zápas Pardubic s Bohemians se odehraje na Městském stadionu Ďolíček v sobotu od 16 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Karel Hrubeš a jeho asistenty Kamil Hájek se Zdeňkem Dobrovolným. Na utkání si můžete vsadit u společnosti Fortuna. Kompletní sázkařské nabídka je ZDE.

Ačkoliv budou domácím týmem Pardubice, tak sektor B za brankou zůstává fanouškům Bohemians. Na utkání ale neplatí žádné permanentky vydané klubem Bohemians. Hlavní tribuna s kotlem nebude průchozí. Z toho důvodu fanshop na ochozu hlavní tribuny zůstane zavřený. Vstupenky se budou prodávat na pokladnách u hlavního vchodu a vstupu do kotle. Zakoupit si je můžete už teď, a to v odkazu pod tímto odstavcem. Můžete tak využít zvýhodněných cen. Na hlavní tribunu stojí lístek v předprodeji 200 Kč a do kotle Bohemians a na tribunu C pak 130 Kč. V den utkání bude vstupenka na hlavní tribunu stát 220 Kč a do zmíněných dalších dvou sektorů 150 Kč.

>>> VSTUPENKY <<<

Pardubice - Bohemians 0:2 (0:1)
Pardubice - Bohemians 0:2 (0:1)
Nadále zůstává v platnosti povinnost mít dýchací cesty zakryté respirátorem, a to minimálně třídy FFP2 (KN95). Jídlo a pití je možné konzumovat na tribunách. Pro vstup na stadion je současně nutné se prokázat dokladem o bezinfekčnosti. Otestovat se můžete nechat i před zápasem. U vstupu do sektoru D (roh ulic Vršovická a Sportovní) bude probíhat testování certifikovanou laboratoří. Pokud jste tento týden ještě nepodstoupili antigenní test, máte nárok ho v neděli podstoupit "zdarma." Uhradí ho za vás vaše zdravotní pojišťovna. Potřeba je mít u sebe kartičku pojištěnce. 

POTVRZENÍ O BEZINFEKČNOSTI

Bezinfekčnost je vyžadována u všech osob starších 6 let. Nejsou uznávány samotesty ani testy s potvrzením od zaměstnavatele. U vstupu do Ďolíčku lze prokázat bezinfekčnost jedním z následujících dokumentů:

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.
• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování AG testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin.
• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace
• Certifikátem o dokončené vakcinaci očkování, pokud:
- V případě jednodávkového očkování uplynulo od aplikace dávky 14 dní.
- V případě dvoudávkového očkování uplynulo od podání druhé dávky 14 dní.